Met het stuur in de hand door het mooie Zeeuwse land

GCCC-RIT OVER HET EILAND SCHOUWEN-DUIVELAND

Onze GCCC-leden Arnold en Bart verwelkomen jullie deze keer op zondag 23 september 2018 op het eiland Schouwen-Duiveland.

Waar begint de rit?

We verzamelen tussen 11:30 en 12:30 op een locatie waar we een schitterend uitzicht hebben over het Grevelingenmeer. Leden krijgen het juiste start- en eindadres toegestuurd in een e-mail. Jullie worden hier ontvangen met koffie / thee en keuze uit: appelgebak, carrot cake, cheesecake of brownies. 

Middagprogramma

Rond 13 uur willen we van start gaan met de rit. Deze voert ons over het westelijk deel van het eiland Schouwen-Duiveland, dat wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen. Met de Oosterscheldekering aan de ene kant, de Zeelandbrug en het Watersnoodmuseum aan de andere kant, is het eiland onlosmakelijk met de zee verbonden.

Het eiland kent veel plekken waar de onderwaterwereld minstens even mooi is als boven het wateroppervlak. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden. Polders vormen het groene achterland van het eiland. En achter de duinen ligt het grootste bos van Zeeland.

Het eiland heeft een tweetal vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. De Oosterscheldekering gaat net als de Zeelandbrug naar Noord-Beveland. Het eiland is grotendeels vlak en delen liggen onder het zeeniveau. Op de westpunt is een duingebied (de ‘Kop van Schouwen‘) waarvan het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel ligt. Het eiland is erg in trek bij toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren. De laatste jaren probeert Renesse zich steeds meer te ontwikkelen als badplaats voor gezinnen en ouderen.

Stranden

Een oneindige stroom van badgasten beweegt zich elke zomer richting de westkust. Je vindt hier prachtige stranden. Maar liefst 21 kilometer lang. De stranden zijn schoon. En verdeeld in verschillende secties. Keuze genoeg! Er is een familiestrand, een watersportstrand, een natuurstrand en een luxe strand.

Vuurtoren Westerlicht

Vuurtoren Westerlicht staat in Haamstede en is één van de grootste vuurtorens van Nederland. De rood-witte beschildering is pas een eeuw na de bouw van de vuurtoren aangebracht als waarschuwing voor laagvliegende vliegtuigen. De deels stenen en deels ijzeren trap van de vuurtoren telt 226 treden. Vuurtoren Westerlicht is niet bemand en niet toegankelijk voor publiek.

Zierikzee

Havenstad Zierikzee behoort tot de top 10 van Nederlandse monumentale steden. De stad heeft een rijke historie en meer dan vijfhonderd monumenten. Te midden van al deze mooie gebouwen ligt ook een groot aantal winkels. Zierikzee kent een fijn winkelaanbod waar je goed kunt slagen voor kleding en sieraden. Daarna op adem komen op één van de terrassen aan het Havenplein. Of ga wat eten met uitzicht op de haven.

Waar eindigt de rit?

Aan het einde van de middag eindigen we niet bij het startpunt. Houd daar rekening mee als je met iemand wilt meerijden en je auto bij het startpunt had willen laten staan. Bij dat eindpunt  is een grote parkeerplaats, maar daar is wel betaald parkeren tot 17.30uur!

Hier kunnen we gezamenlijk nog even borrelen. Je drankje kan genuttigd worden in de bar/lobby van het hotel. Als de tijd zover is, dan kunnen de deelnemers die willen blijven eten, doorschuiven naar het restaurant

Dinerbuffet

Uitgebreid voorgerechtenbuffet

• Griekse salade

• kipsalade met kerrie

• paella salade

• aardappel salade met zongedroogde tomatenpasta salade met beenham

• Saladebar gevuld met verschillende soorten rauwkost

• Breekbrood olijf/peperoni met smeersels

• 2 overheerlijke soepen

• Lichtpittige Thaise currysoep

• Groentebouillon met boeren soepgroenten

Diverse hoofdgerechten

• op de huid gebakken snoekbaarsfilet

• gegrilde botervis

• gemarineerde gamba’s

• gemarineerde rundvlees spies

• malse kippendijfilet

• varkens sjasliek licht gekruid

• vegetarische lasagne

• spinazie soufflés

• geroosterde krieltjes in schil

• 2 soorten verse groenten

Feestelijk dessertbuffet!!!

Evenementenregeling

Ook je geschorste oldtimer of youngtimer mag weer uit de stalling komen en kan lekker het Zeeuwse asfalt onder de bandjes voelen. Meld je hier aan voor de evenementenregeling.

Vrienden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés van harte welkom.

Ook onze kleine trouwe viervoeters zijn welkom zowel bij de start- als de eindlocatie, mits opgevoed en aangelijnd.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.