Vreemd gaan langs de Linge

De LingeOp zondag 10 juni 2018 nemen onze leden Arian, Marchel, Niels en Paul je mee op een ontdekkingsreis door de omgeving van de Linge. Voor sommige van jullie zal er een stukje herkenning zijn want in 2007 heeft de GCCC hier samen met onze motorvrienden van Pink Spirit ook een rit georganiseerd.
Heb je altijd al willen weten wat je geliefde oldtimer waard is, of wil je dat weten voor de verzekering, dan is er deze dag de mogelijkheid om je oldtimer, of youngtimer, te laten taxeren door Plettenburg Taxaties.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur bij de startlocatie niet ver van Leerdam en direct gelegen aan de rivier de Linge. Je wordt hier ontvangen met koffie/thee en huisgemaakte (nog warme) taarten (appeltaart, monchoutaart en lemoncurdtaart met meringue). Nadat de nodige verhalen weer uitgewisseld zijn met je GCCC vrienden, is het tegen 13 uur tijd om te vertrekken voor de rondrit.

Waar gaat de route langs?

De route is in een paar afzonderlijke delen opgeknipt die een ieder in zijn eigen tempo kan rijden. Uiteraard voert de route je over de mooie dijken langs de Linge, maar ook een paar forten worden aangedaan. In het gebied is erg veel historie te zien van de Hollandse waterlinie.
Centraal in de route is de plaats Asperen, waar het Minidome gevestigd is. In dit grootste kleine museum kan je jeugd herinneringen ophalen aan de meer dan 7000 miniatuur automodellen die in het museum staan.

Taxatie van je geliefde oldtimer

EendjesBen je op de hoogte van de waarde van je geliefde oldtimer? Je kan natuurlijk de markt in de gaten houden om een beeld van de waarde te hebben. Maar wat als er ineens een ramp gebeurt met je gekoesterde klassieker? Hij staat ineens niet meer op de plek waar je hem geparkeerd of gestald had, of een andere automobilist ziet jou in jouw oldtimer over het hoofd. Dan kan een strijd met de verzekeraar ontstaan over de uit te keren vergoeding.
Om je tegen dit risico te wapenen is het zeer raadzaam je oldtimer te laten taxeren. Als je een WA-Casco (in de volksmond all-risk) verzekering hebt, eist de verzekeraar vaak dat je oldtimer elke 3 jaar getaxeerd wordt.

Na de taxatie ontvang je een rapport met een beschrijving van de status van je oldtimer. Dit taxatierapport is een noodzakelijk document om een zogenoemde allrisk- verzekering te kunnen afsluiten voor een klassieke auto. In het rapport staat de waarde van de auto vermeld. De eigenaar van de auto en de verzekeraar spreken af dat die waarde bepalend is in het geval er schade is en dus door de verzekeraar uitbetaald dient te worden. Als je je klassieke auto niet allrisk verzekert, is een taxatierapport heel handig als iemand anders schade veroorzaakt aan jouw auto. Je kunt dan aantonen wat de waarde van jouw auto is. De verzekeraar van de tegenpartij is niet gebonden aan dat bedrag, maar het wordt een stuk lastiger om een veel lager bedrag uit te keren. Handig is wel om in dergelijke gevallen een beroep te kunnen doen op een jurist. Een rechtsbijstandverzekering is aan te bevelen.

Grijp dus nu je kans en laat je oldtimer taxeren! De GCCC biedt een erkende taxatie aan voor het speciale tarief van € 89,-. Wees er wel snel bij want er kunnen maar 10 auto’s getaxeerd worden! Het taxeren vind plaats in Asperen waar Arian en Niels ruimte in hun bedrijf beschikbaar stellen voor de taxaties. Er is bij het uitzetten van de routes rekening mee gehouden dat je een deel van de middag bij de taxatie bent met je auto en rest van de tijd routes mee kunt rijden.

Kosten

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC van tevoren.
Leden betalen € 6,- , introducés € 9,-. Daarbij is inbegrepen koffie/thee en gebak en het bezoek aan het Minidome. Onderweg zijn de stopplaatsen op individuele basis en voor eigen rekening.

Diner

Zoals je bij de GCCC gewend bent is er ook deze keer weer de mogelijkheid om na het rijden van de route aan te schuiven voor een driegangendiner. Het menu bestaat uit:

Vooraf:Fort Everdingen

& Voldoende vers gebakken brood
& Ambachtelijke olijfolie
& Echte boter van de boerderij
& Zeezout geparfumeerd met gerookte knoflook

Voorgerechten:

*BONBON van gerookte zalm gevuld met garnaaltjes begeleid met een saus van mierikswortel
*QUICHE van de dag met groene salade
*SALADE CEASAR | biologische gegrilde kip | ijsbergsla | ei | cherrytomaatjes | parmezaan

Hoofdgerechten:

& Gegrilde tonijn met soja en sesam
& Mini hamburgertjes van Black Angus met mini broodje
& Spiesje met saté van kippendijen
& voor de veganist een Vegaburger en gepofte aardappel gevuld met een huisgemaakte kruidenkaas
& Garnituur van het seizoen, huisgemaakte frietjes

Nagerecht:

* Crème karamel, Butterscotch ijs en lemondurt/crumble/meringue

Deze keer hoef je alleen voor het voorgerecht vooraf een keuze te maken.
Dieetwensen graag doorgeven.

Vrienden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés van harte welkom.
Ook onze kleine trouwe viervoeters zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling. Dus haal je geschorste youngtimer uit zijn/haar winterslaap en verblijdt ons met je aanwezigheid. Je kunt je via het aparte digitale aanmeldformulier aan te melden voor de evenementenregeling

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.