Van Bloembollen naar Graspollen

Ja beste GCCC-ers, zondag 15 juli aanstaande is het weer zover! Dan vindt de jaarlijkse,  legendarische Picknickrit  plaats  die eindigt in het weiland van  onze leden Piet en Ernst! Komt allen en pak in stijl de kofferbak van je klassieker uit en zet het kleed, de stoeltjes en de picknickmand met het al dan niet zelfgebakken lekkers klaar.

Voor het  meest prachtige, originele  picknick-ensemble is er natuurlijk weer een prijs, dus doe je best. Ook zal er een speciaal  gedeelte voor de meest bijzondere  klassiekers van de dag  worden ingericht.

Waar starten we?

GCCC-er Pieter-Onno heeft dit jaar de organisatie van de rit op zich genomen en laat ons starten op een gastvrije buitenplaats tussen de bloembollen met zicht op de duinen. Hier  kunnen we vanaf 11.30 uur  genieten van de dagelijks vers gemaakte taarten bij een heerlijk kopje koffie. Leden krijgen een e-mail met het exacte adres.

Wat gaan we allemaal zien?

Vanaf het  ruime terras van onze ontvangstlocatie starten we vanaf 12.30 uur en rijden dan door de rijk gedecoreerde        Bollenstreek langs de wereldberoemde “Keukenhof” naar een mooi en bijzonder watersportgebied, de Kagerplassen. Volgens onze organisator is het een hele aparte ervaring  om hier te zeilen, iets wat hij  vaak in zijn jeugd heeft beleefd. Zeker een keer doen! Het pittoreske eilandje midden in het gebied  is overigens met een pontje met ruimte voor 4 auto’s  te bereiken. Optioneel voor deze rit of geschikt voor een andere keer als je in de buurt bent.

Scherend langs het  westelijk deel van het Groene Hart met veel kleine karakteristieke plaatsjes, zoals bijvoorbeeld Rijpwetering,  het dorp van Joop Zoetemelk, vervolgen we onze weg richting Leidschendam, waar we rond 14.30 uur arriveren op ons GCCC-picknickveld. HET “ zomerse hoogtepunt” van lekker eten, het bewonderen van de klassiekers en natuurlijk om zien en gezien te worden.

Wat als het regent…?

Overigens  kunnen we bij een regenbui uitwijken naar een droge stal met alle voorzieningen. Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar  weer gunstig gezind  en ontmoet je volop andere leden om  te  zorgen voor een aloude gezellige sfeer tussen de graspollen…

En wat kost dit?

De kosten voor deze rit bedragen 7,50 euro per persoon voor GCCC leden en 10 euro voor introducé(e)s.

Mag mijn hond mee?

Honden kunnen worden meegenomen naar de start- en picknicklocatie. Houd ze wel aangelijnd en onder controle.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling. Dus haal je geschorste youngtimer uit zijn/haar slaap en verblijd ons met je aanwezigheid.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.