De Etstoel BBQ rit- Terug in de Tijd

Op zondag 19 augustus  heten Alexander en Fred jullie welkom in de Oerprovincie van Nederland, in dat stukje van het land, waar volgens officieel onderzoek van de Universiteit van Utrecht, de meest gelukkige, gezonde en zich veiligst voelende mensen wonen.  Namelijk de provincie DRENTHE! Je stapt als het ware in een tijdmachine tijdens deze puzzelrit. De overblijfselen van de prehistorie zijn overal te zien. Niet voor niets is de N34 die over de Hondsrug loopt, recentelijk omgedoopt tot Hunebed Highway, vanwege de hoge hunebeddichtheid erom heen.

Vervolgens kun je  de Middeleeuwen beleven, tenminste als je een dag eerder op zaterdag 18 augustus ook de Etstoel bezoekt met je GCCC vrienden. Het dorp Anloo viert dan de Etstoeldag (www.etstoel.nl) , een jaarlijkse middeleeuwse rechtszitting in de Magnuskerk (daterend uit 1066) en jaarmarkt om de Kerkbrink. Alle 420 dorpsinwoners doen hier aan mee. Dompel je onder en rijd paard, laat jezelf wegen om te kijken of je geen heks of feeks bent, smeed ijzer, aanschouw de acties van de valkenier en zijn trouwe metgezel en proef het  toen ook al populaire  “Broodje Zwienekont”!

Tijdens de rit op zondag over de kleine slingerende,  klinkerende wegen, waarbij je volop van de dichte bossen , heide en glooiende weilanden om je heen kunt genieten, bezoeken  we ook een 19e-eeuwse gevangenis  en kun je (optioneel) meemaken hoe het was om opgesloten te zitten en te moeten werken in het heropvoedingskamp. De liefhebbers van ontspanning kunnen  een rondje maken over het terrein in de enige echte Boevenbus (optioneel). Genoeg te doen en te zien tijdens deze Tour de Drenthe. Dus ga met de Gay Classic Car Club Benelux terug in de tijd en beleef deze mooie en karaktervolle provincie!

Waar starten we?

Vanaf 11u30 worden we gastvrij onthaald bij  een theeschenkerij in een authentieke 18e eeuwse boerenschuur in het Nationale Park de Drentsche Aa.  Jullie kunnen genieten van heerlijke  zelfgemaakte taart en en thee en koffie, alleen wordt er geen cappuccino geschonken.  Die stadse fratsen kent men hier niet 😉 Wel kun je het nog het prachtige, naastgelegen informatiecentrum over het gebied  bezoeken. Het exacte adres wordt aan de leden via email verstuurd.

Hoe gaat de rest van de  rit?

We starten  om 12u30 en strekken onderweg met  route en vragenlijst in de hand af en toe de benen. Natuurlijk zijn er ook niet te tellen zoveel leuke  pauzeplekken te vinden,  MAAR  de puzzel moet ook gemaakt worden, want er zijn mooie Drentsche prijzen  te winnen! Rond 16u30 wordt iedereen weer terug verwacht in hetzelfde brinkdorp als waar we gestart zijn. Dan volgt ook de prijsuitreiking.

Aan het eind van de route wacht jullie vanaf 17u30 een supergezellige, ongedwongen BBQ op een terrein bij de familie van Fred , waar ook bij slecht weer  gebarbecued kan worden onder de halfopen schuur. Er kunnen bijpassende drankjes worden genuttigd! En om de hoek is een leuke winkel met streekproducten om door heen te struinen en iets  te kopen als souvenir.

Wat moet dat kosten?

De kosten voor deze rit bedragen € 2.50 per persoon voor GCCC leden en € 6 voor introducé(e)s. Deelname aan de Drentsche barbecue kost € 20 per persoon inclusief 2 consumptiemuntjes.

Bij de BBQ wordt stokbrood, diverse salades, fruit ,  vlees en vis aangeboden en op verzoek natuurlijk ook lekkere vegetarische opties. Consumptiemuntjes worden verkocht à € 1.50 per stuk.

De toegangsprijs aan het optionele Gevangenismuseum is € 9.50 per persoon en € 2 extra voor een ritje in de Boevenbus.

Slapen in de buurt?

Welke overnachtingsmogelijkheden zijn er,  als ik zaterdag 18 augustus, voor de GCCC-rit  de middeleeuwse Etstoel in Anloo wil meemaken?

Diverse Bed en Breakfasts zijn te vinden in dorpen om Anloo heen.  Het hotel in Anloo recht tegenover de Etstoel en de Magnuskerk is de Koningsherberg. Twee dorpen verder in Zuidlaren is het Brinkhotel aan te bevelen, www.brinkhotel.nl  of  in Zeegse, Fletcher hotel de Zeegserduinen.

Nog veel leuker is het om met je classic camper of caravan te gaan kamperen!

Dat kan een dorp verder in Schipborg op camping de Vledders, of tussen Annen en Eext op camping de Hondsrug. En tot slot is er ook een gezellige naturistencamping  bij Annen..

 

Mag mijn hond  mee?

Honden mogen  meegenomen worden naar de start- en bbq-locatie. Houd ze wel aangelijnd en onder controle.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling. Kom dus gerust met je geschorste youngtimer meerijden!

Disclaimer

De GCCC Benelux sluit elke vorm van schade uit , in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’ s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer te vragen om geen beelden van jou of je auto ( nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC-Facebookpagina.