Veel leden GCCC doen mee aan 9e Happy Way

ORGEVAL – In het Paasweekend van 6 t/m 9 april presenteert Ledorga de alweer 9e editie van HAPPY WAY. Deze keer ga je met je klassieker heerlijk toeren door het noordwesten van Frankrijk (50 kilometer noordwestelijk van Parijs). De charme van het natuurpark van de streek Vexin staat daarin centraal. Ontdek de hoge kliffen langs de Seine en bewonder de ongerepte natuur in de nabijheid van Parijs!

Deze editie kent liefst 52 Nederlandse deelnemers met leden van de GCCC. Inschrijven is niet meer mogelijk!

Wat is Happy Way?
Happy Way is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gezellig internationaal gay klassieker evenement. Het wordt opnieuw een aantrekkelijke verrassingstocht, waarbij ook een beroep wordt gedaan op je logica en algemene (auto)kennis. Maak je vooral geen zorgen. Het zal niet heel moeilijk zijn, want de meeste deelnemers zijn zeer behulpzaam in het vinden van de antwoorden op de puzzelvragen. Het belangrijkste is immers dat je samen met andere deelnemers een ontspannend weekend beleeft vol ontdekkingen en leuke ritten!

Waar overnacht je ?
Je verblijft drie nachten in het driesterrenhotel  d’Orgeval Novotel. Dit hotel biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, zonder veel toeters en bellen. Het hotel ligt op slechts 30 kms ten westen van Parijs en is gemakkelijk te bereiken via autosnelweg A13 (Paris – Rouen). Alle kamers zijn ruim en beschikken over televisie, telefoon en badkamer met douche of bad. Buiten kun je genieten van een klein parkje met zwembad. De bar in het hotel zal de hele avond open zijn. De parkeerplaats van het hotel is privé en wordt in de nacht afgesloten.

PROGRAMMA

De Happy Way begint op vrijdag 6 april in de namiddag, direct bij Novotel in Orgeval. Je betrekt je hotelkamer en in de avond ga je met de andere deelnemers dineren in het restaurant van het hotel. Na het diner kun je in de hotelbar gezellig kletsen met je vrienden of nieuwe vrienden opdoen. Maar je kunt natuurlijk ook gelijk genieten van een verdiende nachtrust.

Zaterdag 7 april is het tijd om de omgeving te gaan verkennen met je klassieker. Je vertrekt ‘s ochtends naar Poissy. Hier bezoek je het automuseum CAAPY ‘Musée des Collections de l’Aventure Automobile à Poissy’. Je ziet een fraai overzicht van alle auto’s die in de productiehallen van Poissy gebouwd zijn: Ford France, Simca, Chrysler France, Talbot, Peugeot en uiteindelijk van de PSA groep (Peugeot en Citroën). De tentoonstelling bevat ongeveer 70 klassiekers, waaronder de designs van Ford Vedette, Simca Chambord, Simca 1000, 1301 of  1307, Chrysler 180 of 2 liter, Talbot Samba, Horizon of Tagora. Dit alles aangekleed met de reclames en andere documenten van die tijd. Niet te versmaden voor autoliefhebbers !

Vervolgens staat een mooie route door het regionale park van Vexin op het programma met aansluitend een warme maaltijd. In de middag bereik je via charmante kleine weggetjes de stad Osny. Daar bezoek je in de voormalige stallen van het kasteel van Grouchy (momenteel gemeentehuis van Osny) het brandweermuseum van Val d’Oise. Als je de handpompen, uniformen, voertuigen, vrachtwagens en auto’s uit de tijd van weleer bekijkt, kruip je als het ware in de huid van een brandweerman. Je kunt daarnaast genieten van het park van het kasteel, waar je ook je klassieker mag parkeren. Mooi moment om prachtige kiekjes te maken van je auto samen met de liefhebbers die je bolide bewonderen. In de namiddag keer je terug naar Novotel d’Orgeval voor het diner. Voor de avond is wederom de bar tot je beschikking voor ontspannen gesprekken met een goed glas wijn.

Op zondag 8 april vertrek je voor een ochtendrit langs de Seine en langs hoge krijtrotsen. Deze route brengt je naar La Roche-Guyon en haar gelijknamige kasteel. De geschiedenis van dit kasteel wordt al sinds de middeleeuwen zorgvuldig gekoesterd en is onderhevig geweest aan verschillende gedaanten. Van een middeleeuwse slottoren, de eerste grotruimten, de volledig gerestaureerde groentetuin tot de kamers van de kazematten van Rommel. Een vreemde reis door de tijd is in dit kasteel duidelijk voelbaar. Een gids zal vertellen zich hier in vele eeuwen heeft afgespeeld.

Vervolgens rij je naar een redelijk verborgen, bijna geheime locatie : een prachtige watermolen aan een riviertje. Deze molen is omgebouwd tot restaurant, waar je zult gaan aanschuiven voor een zondagse paaslunch.

In de namiddag toer je naar het Domaine de Villarceaux. Werkelijk een prachtig landgoed van 70 hectare, waarvan de oorsprong in de Zestiende Eeuw ligt. Je mag de communs van het landhuis bekijken en ook het pavillon van Ninon (tijdgenoot van Louis XIV). Je waant je door de toren van Saint Nicolas en betreedt het Achttiende Eeuwse kasteel met haar binnentuin en de orangerie. Een bezoek waard, zeker als je van geschiedenis, kastelen en mooie tuinen houdt !

Na dit bezoek vertrek je voor een rit naar het hotel. Uiteraard via de mooie weggetjes en het landschap van de Franse Vexin. In de avond schuif je aan voor het diner in het restaurant van het hotel. Ook vindt de prijsuitreiking plaats. Daarna gaat de bar weer open en kun je nog lang napraten over wat je allemaal hebt gezien en beleefd !

Op maandag 9 april kun je zelf bepalen wanneer je wilt opstaan. Let op dat je tot 10.30 uur kunt ontbijten. Je kunt al heel vroeg vertrekken. Als je veel later wilt vertrekken kan dat ook. Uitchecken kan tot 12.00 uur. Een  nacht bijboeken kan ook, als je de omgeving nog wat langer wilt verkennen.

Wat waren de deelnameprijzen?

De prijs is 275 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer (dat is 550 euro voor 2 personen) en 345 euro voor een éénpersoonskamer. Hierbij is inbegrepen:

  • 3 diners in het Novotel d’Orgeval.
  • 3 overnachtingen in het Novotel *** d’Orgeval.
  • 3 maal ontbijt in buffetvorm.
  • 1 maaltijd in restaurant  «au Vieux moulin» op zaterdagmiddag.
  • 1 maaltijd in restaurant «le moulin de Fourges » op zondagmiddag.
  • Bezoek aan het automobielmuseum van CAAPY in Poissy.
  • Vrij bezoek aan het brandweermuseum van Val d’Oise.
  • Vrij bezoek aan het kasteel van La Roche-Guyon
  • Bezoek aan het Domaine de Villarceaux
  • Alle benodigde documenten voor een goed verloop van het weekend (road-book onder andere…)

Belangrijk: alle maaltijden zijn inclusief wijn, water en koffie.
Niet inbegrepen zijn : de individuele drankjes in de bar van het hotel of de restaurants en de extra flessen wijn of water die besteld worden aan tafel.