Queerlenker Herfsttour in Sauerland volgeboekt

Hotel Seegarten
Hotel Seegarten

SUNDERN – Onze Duitse vrienden Rudi en Uwe van Queerlenker organiseren van 5 tot 7 oktober 2012 een tourweekend in het mooie Sauerland. Voor dit evenement hebben zich al 78 deelnemers aangemeld. Om er voor te zorgen dat deze klassiekertoer gezellig en overzichtelijk blijft heeft de organisatie besloten om de aanmeldtermijn te sluiten.

Grootste evenement

Volgens Ralph Raspe, voorzitter van Queerlenker, zal dit het grootste clubevenement van de Duitse zusterclub tot nu toe gaan worden. Dan zijn wij als GCCC erg verwend: onze club haalt bij sommige maandbijeenkomsten al meer dan 80 deelnemers. Uiteraard hebben wij het voordeel dat onze afstanden makkelijker te overbruggen zijn dan die in Duitsland. Dus het is geweldig dat Queerlenker nu ook een groot deelnemersveld kent, waarvan 9 GCCC-leden!

Seegarten

Uitvalsbasis van dit klassiekerevenement is hotel Seegarten aan het Sorpemeer. Vervolgens mooie routes rijden over de bergen en door de dalen van Sauerland. Op zaterdag bezoekt de groep Burg Altena, de eerste jeugdherberg ter wereld. Verder staan op het programma een stop bij een aantrekkelijk boerderij-café en een bezoek aan het machinemuseum in Eslohe. De rit op zondag eindigt in het Westfaalse carnavalsmuseum in de Duivelstoren in Menden. Daar wordt de lunch gebruikt zodat de deelnemers weldoorvoed aan de terugreis kunnen beginnen.