Garage verandert voor één weekend in museum

La TransformationDELFT – Tijdens het weekend na hemelvaartsdag, zaterdag 19 en zondag 20 mei, wordt garage Van Bemmelen te Delft getransformeerd tot een heus museum. Hiermee wil Peter van Bemmelen stilstaan bij het feit dat zijn Citroëngarage twintig jaar bestaat. Van Bemmelen, zelf fervent Citroënverzamelaar, zet dit weekeinde de rolluiken open. “Iedereen is welkom, van jong tot oud, wel of niet in het bezit van een museumjaarkaart, de toegang is tenslotte gratis. En er zijn niet alleen auto’s te zien, maar ook films, oude reclameposters en garage-attributen”.

Citroen M 35
Citroën M 35

Op het buitenterrein worden verschillende voertuigen tentoongesteld die een haast compleet overzicht geven van de spectaculaire evolutie die Citroën de afgelopen decennia doormaakte. De wagens, waaronder de CX Prestige van Honecker, een prototype Ami met wankelmotor, de Panhard 24 CT van een smokkelaar van quartz versterkers, maar ook nieuwere modellen als de C1 worden allemaal voorzien van anekdotes en een bijpassend tijdsbeeld.

Ook binnenin de garage is van alles te zien; oude reclames van Citroën, die ook nu al sommige wanden sieren, films met daarin de tentoongestelde auto’s, een museumshop en ook de geschiedenis van de garage zelf komt aan bod. Kortom, wacht met je reparatieverzoek tot maandagmorgen, maar kom toch even in het weekend langs op de Ampèreweg 6 en bekijk de garage eens vanuit een heel ander perspectief.