Eurotour 2012 met gayklassiekers in Zwitserland!

BERN – De Eurotour 2012 vond plaats van 25 t/m 28 mei. Deze keer toerde het internationale gezelschap naar het hart van Europa: Bern, de hoofdstad van Zwitersland! Het verblijf was in een gloednieuw Holiday Inn hotel.

  • Foto’s Eurotour 2012 door Aldrin en Erik

Voor het eerst een Eurotour in Zwitserland was een grote gok, want het land is erg duur. Toch kon de organisatoren Claude en Daniël 85 deelnemers begroeten. Ze kwamen vooral uit het Verenigd Koninkrijk (Engeland) met 32 man en daarna volgde Nederland met 21 GCCC-deelnemers. Daarnaast bestond het deelnemersveld uit 9 Zwitsers, 6 Duitsers, 5 Fransen, 4 Denen, 3 Amerikanen en 2 Tsjechen.

Wat waren de kosten?

De kosten bedroegen CHF 480,-  (€ 398,-) per persoon in een tweepersoonskamer. Dit was inclusief ontbijt, parkeren en diners op 25, 26 en 27 mei en lunch op 27 mei. Voor de Eurotour was geen autovignet noodzakelijk. Maar om over comfortabele wegen naar Bern te rijden, konden wij eigenlijk niet zonder.

Hoe was het programma ingevuld?

De start van Eurotour was op vrijdag 25 mei met een diner in het hotel. een mooie gelegenheid om iedereen weer te ontmoeten die ook al met andere Eurotours heeft meegereden.

Oldtimer rally Sarnen

Op zaterdagochtend 26 mei reden we door een mooi stuk Zwitsers landschap. Aankomst bij de abdij (klooster) van St. Urban, waar een rondleiding volgde. Daarna toerden we naar Sarnen, waar ook een grote oldtimer rally werd gehouden. Geweldig om te zien hoeveel klassiekers daar bij elkaar samen waren gekomen, inclusief het Eurotour gezelschap! In de middag gingen we via de Brünigpass en het Brienz en Thun Meer terug naar Bern. Dat was een dagje met 226 kilometer, dus was het in de avond gelijk aanschuiven voor het diner in een restaurant in de oude stad van Bern.

La Neuveville

De zondag tour op 27 mei ging door de Jura, een minder bekende deel van Zwitserland.We bezochten een oude mijn, gevolgd door een lunch. Daarna toerden we verder door het Jura-gebergte en zo terug naar het Meer van Neuchâtel en Meer van Biel. Hier bezochten we het kleine, pittoreske stadje La Neuveville. Hier werden we uitgenodigd voor een wijnproeverij van typisch Zwitserse streekwijnen. Aansluitend nog een prachtige rit terug naar Bern. Na afloop van deze dag in totaal 176 kilometer gereden.

logo Eurotour 2012 ZwitserlandHet diner is weer gehouden in het hotel, met een afsluitende prijsuitreiking Anders Theil uit Denemarken wist met een bijzondere Citroen 2CV de eerste prijs in de wacht te slepen. Tot slot een grote finale met een gay zangkoor Schwubs.

Rondleiding

In de maandagochtend 28 mei was het tijd om afscheid te nemen. We konden nog meedoen aan een kleine rondleiding door Bern om de Zwitserse hoofdstad beter te leren kennen, maar we waren daarvoor al erg voldaan. Dat laatste hebben we daarom maar overgeslagen.