Dat was een dagje vorstelijke plaatsen en landerijen

Puzzelen
Puzzelen

ZEIST – Op zondag 20 mei verzamelden zo’n 80 leden en introducés zich om weer een evenement te beginnen met koffie met gebak. Dat werd geserveerd in de gewelven van Slot Zeist.

Weertje

De buitentemperatuur was goed maar velen waren wat teleurgesteld doordat het rond het verzameltijdstip regende in Zeist. En dat terwijl ze met mooi weer van huis waren gegaan. Het was echter maar een bui en de rest van de dag zou het prachtig zonnig, droog en lekker warm blijven.

Omgeving

Over Slot Zeist zegt Wikipedia: Willem Adriaan van Nassau heer van Odijk, Kortgene, Zeist en Driebergen een kleinzoon van Maurits van Oranje, kocht in 1677 de heerlijkheid van de Staten van Utrecht en liet het huidige slot bouwen. Slot Zeist is omgeven door een Engels landschapspark.

Onze leden Ruud en Sander hadden de mooie tocht uitgezet door een chique omgeving midden in Nederland. De rit voerde langs een groot aantal landerijen, landhuizen en zelfs kastelen. Er was ook natuur want een deel van de rit voerde over de Utrechtse heuvelrug.

We zagen plaatsen als Austerlitz, Driebergen-Rijsenburg, Langbroek, Werkhoven, Leersum , Doorn en Maarn. Een zeer afwisselende rit dus! Ongelooflijk eigenlijk dat midden in de drukke provincie Utrecht zoveel mooie en heel rustige wegen zijn. Dankzij het mooie weer werd er onderweg uitgebreid van terrassen genoten. Iedereen nam weer ruim de tijd om elkaar bij te praten en elkaars klassiekers te bewonderen.

Picknick
Picknick

Puzzelen

Ook deze keer was het weer werken om de prijsvraag op te lossen. Het waren een altijd moeilijke fotopuzzel en vragen waarvoor je regelmatig de auto uit moest. Dat laatste was geen straf met het prachtige weer.

Het was niet makkelijk om overal het antwoord op de vragen te vinden. Soms zelfs leek het onmogelijk maar toch zijn er dan altijd weer mensen die het antwoord ergens vandaan halen. Internet??

Deze keer waren het Martin en Hari in hun Peugeot 404 Break die met de hoogste eer gingen strijken. Of waren het Wouter en Luco? Na de prijsuitreiking begaven 45 smulpapen zich naar het 2-gangendiner. Dit bleek kwalitatief met de chique ambiance overeen te stemmen. Het was me het dagje wel.