Kerststallen kijken in het Land van Waas

Tussen kerst en nieuwjaar ontmoeten onze GCCC-vrienden elkaar regelmatig rond de Kerststallen in Vlaanderen. Altijd met groot succes! Even weg na de drukke kerstdagen met de vaak verplichte bezoeken. Per slot van rekening vier je met de GCCC pas echt een roze kerst! De 9e editie van de Kerststallenrit is georganiseerd door GCCC-leden Con en Koos en zal plaatsvinden op zaterdag 30 december. Dat zijn donkere tijd van het jaar dus vergeet niet om een zaklantaarn mee te nemen! Let op: in België is de aanwezigheid van een fluovestje voor iedere persoon in de auto verplicht!

De meeste kerststallen zijn in de Kempen te vinden, maar er zijn er toch ook veel elders in Vlaanderen. We gaan dit keer naar het Land van Waas, de streek ten westen van Antwerpen. Helaas loopt het aantal kerststallen de laatste jaren terug, deels omdat een mooie stal een kostbare aangelegenheid is maar ook door een toenemend aantal vernielingen.

Het is bij onze kerststallenritten traditie geworden om na afloop van de rit gezellig samen an te praten onder het genot van een Vlaamse stoofvleesmaaltijd. We hebben daarvoor een gezellig restaurant gevonden in het leuke dorp Bazel.

Waar is de start?

We verzamelen in Bazel tussen 12 en 12:30. Leden krijgen de precieze locatie via een email toegestuurd. Bij binnenkomst krijgen we een lekkere kop erwtensoep. Voor mensen die geen vlees eten is er een vegetarische versie voorzien. Rond 13 uur vertrekken we voor de rit.

De kerststallenrit

De rit voert langs een aantal kerststallen en bij iedere stal moet je goed kijken. Je krijgt namelijk ook foto’s mee van een detail van de stal of iets in de directe omgeving daarvan. De bedoeling is dat je de juiste foto bij de juiste stal zoekt. Niet al te moeilijk natuurlijk, vandaar dat er ook nog aan het eind een schiftingsvraag gesteld zal worden. We hebben voor afwisseling gezorgd, ook buiten de kerststallen zal er aardig wat te zien zijn. En onderweg is er ook nog gelegenheid om even uit te stappen om iets te nuttigen.

Carbonades Flamande

Rond 17 uur verwachten we jullie weer terug bij het startpunt. We kunnen dan nog even gezellig napraten. Voor diegene die dat willen is er rond 18 uur een driegangenmenu (€ 22.00 per persoon) voorzien:

voorgerecht: preisoep

hoofdgerecht: Vlaams rundsstoofvlees of

Pasta all’ arrabiata (vegetarisch)

nagerecht: Dame Blanche

Wat kost het?

Leden betalen € 5,00, introducés € 7,50. Het diner ’s avonds en de drankjes die je nuttigt zijn hierbij uiteraard niet inbegrepen.

Hoe aanmelden?

Aanmelden doe je zoals gebruikelijk via het online aanmeldingsformulier. In verband met de kerstsdagen is de uiterste aanmelddatum iets eerder en wel op donderdag 21 december.

Mag de hond mee?

Ja hoor, je trouwe viervoeter kan gewoon mee, mits goed opgevoed en aangelijnd.

Evenementenregeling

Ook je geschorste youngtimer kan schitteren naast zijn/haar oudere voorgangers door hem/haar? via het losse digitale aanmeldformulier aan te melden voor laatste rit van dit jaar voor de evenementenregeling.

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.