Toer blij door de Gelderse Vallei

Op zondag 26 november 2017 nemen onze leden Paul en Marchel  je mee voor een mooie toertocht door de Gelderse Vallei. Een gebied nog weinig bezocht door de GCCC maar zeker de moeite waard. Met een beetje mazzel hebben we dan nog een paar mooie herfstdagen zodat je je geliefde klassieker of youngtimer voor één van de laatste keren van dit jaar uit de stalling kunt halen.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Renswoude. Zoals gebruikelijk wordt het exacte adres van de startlocatie per mail naar jullie verstuurd. De startlocatie ligt op zo’n 5 autominuten vanaf de snelweg A12.

Na een afwisselende rit door Gelderland waarbij we door dorpjes als Ederveen, De Glind, Achterveld en Stroe rijden, eindigen we de dag weer bij hetzelfde restaurant waar om 18 uur een heerlijk 3-gangen diner voor je klaar staat. Zoals je bij de GCCC gewend bent is het ook deze keer weer gelukt om dit menu voor € 25,- aan te bieden.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het eerste deel van de route brengt ons bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Dit museum is normaalgesproken gesloten op zondag, maar wordt speciaal voor ons geopend.

Een van de oude ambachtenErvaar in dit museum zelf wat de oude ambachten zijn en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Eén ding is zeker, tijdens het bezoek kom je ogen tekort! Daarom mag je in dit museum ook kijken met je handen!

Naast de oude ambachten vind je er ook veel oud en antiek speelgoed. Ontdek waar je ouders (of jij misschien zelf) vroeger mee gespeeld hebben. Herinner je je eerste elektrische autoracebaan nog? Er is momenteel een speciale tentoonstelling over 60 jaar ScaleXtric.

scaleXtric tentoonstelling flyerAls je jezelf los hebt gemaakt van al het moois in het museum, is er nog een leuke tocht van zo’n 22 kilometer waarna we weer bij het restaurant aankomen.

Kosten

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC, van tevoren. Leden betalen € 12,- ,  introducés € 15,-. Daarbij is inbegrepen koffie/thee en appelgebak en entree voor het museum.

Diner

Het diner vindt zoals gemeld in het zelfde restaurant plaats als waar de rit start. Wel is een aparte zaal voor ons gereserveerd waar plek is voor zo’n 90 personen. Aarzel dus niet en blijf deze keer ook eten na de rit.

De menukeuze bestaat uit:

Voorgerechten:

 

Gravad Lax: In mosterd en dille gemarineerde zalmGelderse molen

 

Knolselderijsoep met truffel en uitgebakken spekjes

 

Geitenkaas uit de oven met peer en honing, met een frisse salade en mosterdmayonaise

 

Hoofdgerechten:

 

Gebakken heilbotfilet met romige kreeftensaus

 

Varkenshaasmedaillions met gesmolten brie en rode wijnsaus

 

Vegetarische parade: Quinoa, quiche, polenta en gegrilde groente waaronder suikermaïs

 

Nagerecht:

 

Proeverij van zoete desserts

 

Dus aarzel vooral niet langer en schrijf je in voor deze mooie rit door de Gelderse Vallei.

EvenementenregelingGelders landschap

Dit evenement is helaas niet aangemeld voor de evenementenregeling. De plek van deze rit was te laat bekend om nog voor de evenementenregeling aan te melden. Je geschorste oldtimer of youngtimer zal dus nog een maandje moeten wachten in de stalling tot de kerststallenrit.

Vrienden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés van harte welkom.

Ook onze kleine trouwe viervoeters zijn welkom in het museum en restaurant, mits opgevoed en aangelijnd.

 

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.