Drents landschap

Op zondag 25 juni nemen onze leden Paul en Marchel je mee naar het mooie Drentse landschap. Een gebied waar de GCCC niet zo heel vaak komt. Het gebied waar ze ons kennis mee laten maken is de laatste 10 jaar niet bezocht. De inschrijving is gesloten met 69 deelnemers.

Waar starten we?

We ontmoeten elkaar vanaf 12 uur aan de rand van het Nationaal park Dwingelderveld waar we onder genot van een kop koffie met gebak met iedereen even bij kunnen kletsen. Hierna zullen we rond 13 uur vertrekken voor een mooie route. De exacte locatie wordt zoals gebruikelijk per mail bekend gemaakt.

Drents landschap


De uitgezette route laat je kennis maken met de diverse mooie eigenschappen van het Drentse landschap, en gaat langs bossen, heidevelden, landgoederen, beekdalen en diverse  monumentale gebouwen.  De bekende hunebedden waar Drente bekend om staat zullen we bij dit bezoek overslaan maar er is genoeg anders moois te zien.

Museumdorp Orvelte

Na het eerste deel van de rit zullen we parkeren in Orvelte. In dit Drentse dorp staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen bent u van harte welkom! Het museumdorp is alleen per voet te bezoeken en biedt diverse oude Drentse boerderijen en musea. Veel van jullie zullen het enige Apple museum in Nederland interessant vinden om te bezoeken.
Na het verlaten van het dorp moeten de parkeerkosten van € 3,- aan de uitgang voldaan worden.

Dwingelderveld

Na vertrek uit Orvelte voert de route ons langs diverse mooie gebieden om uiteindelijk door het Dwingelderveld te rijden. Helaas zijn de mooiste stukken van dit gebied niet toegankelijk voor onze oldtimers. Om optimaal van het gebied te genieten zal je de oldtimer aan de kant moeten zetten om per voet verder te gaan. Daarvoor zijn in dit gebied meer dan 60 km aan wandelroutes uitgezet. Vlak bij het eindpunt is ook een wandelroute voor mensen die slecht ter been zijn.

Na afloop

Na afloop van de rit is er de mogelijkheid om nog een drankje te nuttigen op eigen kosten en daarna aan te schuiven voor het diner. Dit diner bestaat uit:

Voorgerechten

  • Tomatensoep
  • Flamkuchen met gekarameliseerde ui, gegrilde groenten, feta en puree van doperwten*
  • Salade met krokante kipfilet, cashewnoten, mango en een dressing   van kerrie

Hoofdgerechten

  • Schnitzel met gebakken champignons en ui
  • Gegrilde zalm met stamppotje van lente-ui, kerriesaus en gamba’s
  • Krokante Brie geserveerd met risotto en gepofte tomatensaus*

Nagerechten

  • Coupe dame blanche
  • Koffie met Brownie

Terug naar huis

Tegelijk met dit GCCC evenement vind ook de jaarlijks TT plaats in Assen. Dit betekent een hoop motorrijders op de weg als we weer naar huis gaan. Maar ook heel erg veel toeschouwers aan de kant van de weg. Je weet echt niet wat je meemaakt. Toeteren is verplicht!

Mag de hond mee?

Honden zijn welkom bij de ontvangst en borrel na de rit, maar mogen niet mee in het restaurant.

Wat kost al dat moois?

GCCC leden betalen € 3,75 en niet-leden en introducés betalen € 6,- p.p.

Dit zijn de deelnamekosten incl. koffie/thee, gebak.

Hoe kan ik me aanmelden?

Graag zo spoedig mogelijk aanmelden via de nieuwe aanmeldpagina op de ledensite. Als je ingelogd bent met je ledenprofiel dan wordt je naam, emailadres en telefoonnummer al vooraf voor je ingevuld. Als je profiel gekoppeld is aan dat van je partner zal zijn/haar naam vooraf ingevuld worden. Ook is het dan mogelijk om later je aanmelding in te zien en aan te passen.

De laatste dag waarop je je kon aanmelden was zondag 18 juni. De inschrijving is gesloten met 69 deelnemers.

Evenementenregeling

Omdat dit evenement pas vrij kort van te voren is georganiseerd, was het aanmelden van dit evenement wegens de aanvraagtermijn bij de belastingdienst niet meer mogelijk. Je geschorste oldtimer of youngtimer zal deze keer dus in de garage moeten blijven staan.

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.