Een ontspannen weekend in de Ardennen!

15 tot en met 17 september 2017

Ons clublid Joris van den Berghe nodigt jullie allen uit voor een relaxed evenement in de mooie omgeving van Durbuy! Een rit in de de Ardennen is voor elke oldtimerliefhebber een must,  maar vanwege de afstand voor onze meeste leden, maken we er met zijn allen een heerlijk compleet weekend van.

Jullie worden verwacht in Durbuy,  het kleinste stadje van de wereld (volgens de inwoners). De kleine pittoreske straatjes, de vele vakwerkhuizen, het kasteel met zijn gesculptuurde tuinen en natuurlijk de schitterende glooiende omgeving en bossen maken dit een feest om in rond te rijden met je klassieker. De dorpjes in de omgeving lijken uit een ansichtkaart van 100 jaar geleden te komen.

Voor kampeerliefhebbers is er gelegenheid om zelf een camping rond Durbuy te vinden, maar het kan nog veel gezelliger! Joris heeft voor ons een speciaal arrangement samengesteld op het gevarieerde gemoedelijke vakantiepark Sunclass Durbuy. Daar kan een ieder comfortabele chalets huren voor 3 tot 4 personen (165 euro voor 3 nachten – vr 16 uur t/m ma ochtend 10 uur)  maar ook grotere voor 5 tot 6 personen (195 euro voor diezelfde 3 nachten). Met een groep vrienden drukt men zo aardig de kosten. Van deze prijs gaat overigens nog 10 procent af, indien je de speciale GCCC-code meldt bij het telefonisch reserveren.  Deze code ontvang je na aanmelding voor het evenement via de link op deze pagina.  Let op:  schoonmaakkosten, energie-, milieu- en toeristenbijdragen (variërend per aantal personen maar rond € 70.-) komen hier nog bij. De receptie van het vakantiepark spreekt Nederlands overigens. Tot een week voor het evenement kan men inschrijven en een huisje reserveren. Honden zijn op het park in een aantal chalets toegestaan.

Op vrijdag arriveren we. Vanaf 16 uur zullen Joris en Fred jullie begeleiden met de inschrijving aan de receptie van het park. ’s Avonds kunnen we met zijn allen of op eigen gelegenheid de cafeetjes en restaurantjes van Durbuy verkennen. Zaterdags is het programma  vrij in te vullen, voor een bezoek aan het museum van het Circuit Spa-Francorchamps bijvoorbeeld,  of naar andere bijzondere bezienswaardigheden in de buurt. Voor diegene die een vrijblijvende rit willen doen, heeft Joris een leuke route van 40 km door de streek klaar staan.

Zondag vindt de officiële GCCC rit plaats. Na koffie, thee , choco en croissant, pain au chocolat of een heerlijk brioche et confiture de fraises te hebben genuttigd in een gezellige brasserie starten we route. De rit gaat over kleine aangename wegen, uiteraard gaat het soms stevig berg op en berg af.  Zorg dat je oldtimer dan ook in goede conditie is. Na een verrassing onderweg, voorzien we de aankomst om ongeveer 17u30. Hierna kun je nog genieten van een fijne Ardense maaltijd!

Vooraf is er keus tussen een Assiette Ardennaise of een zeevruchtenpasteitje.

Het  hoofdgerecht bestaat uit een half gebraden kip in champignonroomsaus met groenten en gebakken aardappelen of een varkensgebraad in peperroomsaus met groenten en frietjes.

Een heerlijke coupe glacé of een Brusselse wafel met garnituur nuttigen we ter afsluiting.

Voor deze zondag zijn de kosten voor leden 25 euro per persoon. Voor introducés bedragen die 27.50 euro per persoon

We maken er zoals altijd weer een aangenaam automobielweekend van. Komt allen!

Joris en de GCCC kijken er naar uit om jullie te verwelkomen in de groene Ardennen!

Let op! De GCCC-Benelux sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.