De Petit Prix Rit

Zondag 27 augustus staat er naast de Grand Prix in Zandvoort ook een leuke GCCC-tourrit op het programma: de Petit Prix. Het thema was in eerste instantie Land Art in Flevoland maar door de iets te grote afstand tussen de verschillende objecten hebben we in plaats daarvan een mooie, in kilometers passender route gevonden die in elk geval langs één Land Art object gaat: The Riff, een wonderlijk stuk land dat zo uit de bodem omhoog getrokken is.

Althans, zo lijkt het.

De route start in de buurt van Biddinghuizen bij een goed restaurant met ruim voldoende parkeergelegenheid voor onze blikken beauty’s.

Deze veelzijdige tour voert ons eerst langs het Veluwemeer, via The Riff, naar Elburg, een buitengewoon leuk vestingstadje aan de voormalige Zuiderzee waar we een beetje doorheen zullen slalommen. Vervolgens rijden we door open boerenland en -weides over smalle meanderende weggetjes en via een klein bosgebied richting Harderwijk. Daar steken we vanuit het oude land het Veluwemeer weer over naar het veel strakkere en opvallend ruim opgezette nieuwe land van de Flevopolder. Een ongelooflijk contrast maar met elk zijn eigen charme. We eindigen weer bij hetzelfde restaurant waar we eerst – weather proof – kunnen borrelen (binnen of buiten) en vervolgens, voor de liefhebbers (ook binnen of buiten) een zomerse grill ter afsluiting hebben geregeld.

In de route zijn weer wat prijsvragen opgenomen om iedereen scherp te houden en waarmee ook nog een Petit Prix te winnen valt.

Het start- en eindpunt zijn hetzelfde, dus als je met iemand mee wilt rijden, kan je dit bij aanvang van de rit doorgeven.

Wat kost het?

Deelnamekosten zijn €13,- voor leden en €15,- voor intro’s.

De zomerse grill is €36,50 p.p.

Mogen onze trouwe viervoeters mee?

Honden zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

Je kon je opgeven voor de rit t/m uiterlijk zondag 20 augustus.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.