Leve het voorjaar! Oud en nieuw land

Ben je altijd al benieuwd geweest waar de benzine eigenlijk vandaan komt? Of de elektriciteit voor je elektrische auto? En waar die auto in Europa van de boot reed?

Dat – en veel meer – krijg je onderweg te zien bij de rit van zondag 28 mei. Het evenement, georganiseerd door Paul, voert ons door het Rotterdamse havengebied, via de Botlek en Europoort tot aan de de laatste landaanwinning,  Maasvlakte 2.

Vlak naast dit onwezenlijke industriële landschap ligt het eiland Voorne-Putten. Ook een soort landaanwinning maar dan van eeuwen geleden. We rijden over smalle, middeleeuwse dijkjes, door vesting Brielle en door vrome dorpjes.

De rit begint en eindigt in een restaurant in de omgeving van Oostvoorne. De uitgebreide BBQ met buffet kun je de keukenbrigade wel toevertrouwen. Met mooi weer gaat het dak open!

Klinkt deze rit je misschien bekend? Kan kloppen, het is een variant van de oktoberrit uit 2010. Met dit verschil dat Maasvlakte 2 intussen af is en grotendeels in gebruik. En de prachtige strandweg, met uitzicht over de Noordzee, is nu weer open. Het stuk door de eindeloze aardappelvelden van Farm Frites snijden we af. Waar de frieten vandaan komen krijg je deze keer dus niet te zien.

Hoe laat begint het?

Vanaf 12:00 uur zijn jullie welkom voor koffie of thee met appel-, choco- of kwarktaart. Rond 13:00 uur vertrekken we richting Maasvlakte 2.

Waar bestaat het BBQ met buffet uit?

BBQ met keuze uit kipsaté, hamburger, zalm uit de oven, varkenshaaspuntjes champignonsaus, vega-hapjes.

Buffet met twaalf verschillende salades en rauwkost, stokbrood met kruidenboter, frites,  mayonaise en andere sausjes.

Dessert met keuze uit dame blanche, vanille ijs, kaat-mossel of coupe caramel.

Hoeveel kost het?

Deelname aan de rit, inclusief ontvangst met koffie & taart kost €9,50 voor leden en €11,50 voor intro’s. De BBQ kost €30,-.

Zijn honden welkom?

Honden mogen in het strandpaviljoen. Aangelijnd, rustig, schoon en alleen op de vloer.

Aanmelden kon t/m uiterlijk zondag 21 mei.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.