GCCC herfstrit: Heeren in de Achterhoek

 

Op zondag 29 oktober nemen onze GCCC leden Paul en Marchel de Heeren van de GCCC mee naar de Achterhoek. Dames niet getreurd, jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom.

De Achterhoek kenmerkt zich door rust en ruimte. Akkerbouw, veeteelt en bossen wisselen elkaar voortdurend af tijdens deze rit. De smalle wegen kronkelen door de natuur en voeren ons lang de mooite plekjes. Nou ja, de plekjes die Paul en Marchel als mooiste hebben bestempeld.

Halverwege de route komen we door Groenlo. Deze vestingstad is aan het begin van de 7e eeuw ontstaan.

In boeken en op kaarten is door de jaren heen de naam op verchillende manieren geschreven “Groenlo”, “Groenloo”, “Groonlo”, “Gronlo”, “Grol”. Deze laatste variant is waar het populaire biermerk Grolsch zijn naam aan dankt. Grolsch is namelijk ontstaan in Groenlo. Tegenwoordig vindt men een andere kleine bierbrouwerij “Brouwersnös” in Groenlo. Net voor het binnenrijden van het oude centrum komen we langs het proeflokaal.

Dit proeflokaal is een prima plek om te lunchen.

Waar start de rit?
We beginnen bij een restaurant in Zelhem, waar we verwelkomd worden met een kop koffie of thee met huisgemaakt gebak. De route brengt ons aan het einde van de dag ook weer terug bij deze locatie waar de mogelijkheid is om je culinair te laten verrassen met het 3-gangen Menu van de Chef voor € 40,– pp.

Hoe ziet het diner eruit?
Het is een verrassing wat we gaan eten die dag. De heeren van dit restaurant kennende wordt het zeker de moeite waard.

Uiteraard kan je dieetwensen doorgeven op het aanmeldformulier en wordt hier rekening mee gehouden.

Wat zijn de kosten van deze herfstrit?
Deelnamekosten zijn voor leden van de GCCC € 11,- p.p. en voor introducés € 13,- p.p. Hiervoor krijg je koffie met wat lekkers bij de start en natuurlijk het routeboekje.

Als je wilt aanschuiven voor het afsluitende diner, dan betaal je daarvoor € 40,– p.p.

Zijn honden toegestaan?
In het restaurant zijn onze viervoetige vrienden welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

Disclaimer
De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.