Coming Out Day Filé

Komt allen op zondag 10 oktober uit je kribbe, kot of kast van een huis voor een super ontspannen, feestelijke rit ter ere van Coming Out Day!

Coming Out Day, 75 jaar COC Nederland en 50 jaar COC regio Nijmegen

Coming Out Day bestaat sinds 11 oktober 1988 en is een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, bisexueel of transgender openlijk voor hun sexuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Naar aanleiding van een massale protestmars door Washington tegen een homofobe uitspraak van het Amerikaans Federaal Hooggerechtshof werd 11 oktober de jaarlijkse mondiale feestdag waarop we extra zichtbaar zijn.

Omdat het COC in Nijmegen dit jaar 50 jaar bestaat en het landelijke COC zelfs 75 jaar, worden er in de Nijmeegse regio van 30 september tot 17 oktober de Coming Out Dag Weken georganiseerd vol sport, cultuur, discussies en feesten. Kijk ook op de website van COC Nijmegen als je niet alleen aan onze rit wilt meedoen, maar nieuwsgierig bent naar meer!

Voor de Gay Classic Car Club Benelux genoeg reden om maatschappelijk ons steentje bij te dragen en met jullie een heerlijke uitgelaten toer in de regio te organiseren. Zo laten we in samenwerking met het Nijmeegse COC onze wagens eens “shinen” tijdens een Gay-Filé!

Dus dos je zelf en je auto uit in regenboogkleuren of maak er iets anders vrolijks van! Uiteraard hebben we zelf ook een item voor op of aan je klassieker.

Waar is onze start en finish?

We starten ergens in de regio Nijmegen bij een restaurant waar je vanaf 11.30 uur welkom bent.

Natuurlijk pakken we eerst onze gebruikelijke “tas” thee of koffie en een stukje Limburgse vlaai mee, om alvast lekker bij te tanken voor de middag.
Onze deelnemers krijgen het exacte adres van het restaurant uiteraard na inschrijving in de mailbox.

Een heerlijk stukje toeren en dan… DayFiléééé!!

We gaan rijden om 12.30 uur door een mooi stukje Nijmeegse regio vol bossen, vennen, water, heuvels en verrassingen onderweg.

Vanaf 14 uur komen we aan op onze DayFilé-locatie waar we onze bolides mooi kunnen uitstallen en waar we niet alleen bewoners van het verzorgingshuis er tegenover, maar ook van de wijk verwachten en mede-Coming Out Day-vierders.

Poets je wagen mooi op, hang het presentatieformulier achter je voorruit en vertel vol trots over je auto aan een ieder, die belangstelling toont. De buurt zorgt ook daar voor een warme of koude drank. We krijgen dan ook twee speciale voorname gasten op bezoek en zullen zo ver het lukt, een klein programma ter plekke vol roze (auto) educatie meemaken.

AFTER-DAYFILÉ-DINER:

Na de schitterende toer puffen we we weer uit op onze startlocatie en vanaf 17.30 uur gaan we aan tafel met de hele groep. Degenen die niet blijven eten, mogen nog gerust een stukje blijven napraten en borrelen aan de bar.

Voorgerechten:

  • Salade met gerookte zalm, garnalen en cocktailsaus
  • Rundercarpaccio met truffelmayonaise
  • Tomaten-paprika soep met balletjes
  • Vegetarische courgettesoep met pesto

Hoofdgerechten:

  • Varkenshaas met champignonroomsaus
  • Visduet met Hollandaisesaus
  • Sate van kip
  • Portobello gevuld met pesto, zongedroogde tomaten en kaas (vegetarisch)

Desserts:

  • Griekse yoghurt met kersen en granola
  • Heldro ijs met stroopwafelstukjes en karamelsaus
  • Koffie, thee, capuccino

Hier komen de kosten:

Om deze bijzondere middag mee te maken betaal je als lid €6,- en als introducé €9,- euro. Het diner kost €25,- per persoon.

Eventuele Corona-maatregelen
Het restaurant, de defilé locatie in Nijmegen en de GCCC Benelux houden zich aan de dan geldende Corona-maatregelen. Check deze een dag van tevoren nog op www.rijksoverheid.nl

Honden komen ook graag mee!
Fikkies en Woeffies zijn welkom in het restaurant bij onze start en finish. Mits aangelijnd en onder controle.

Evenementenregeling
Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling.