Kerststallenrit

De prachtige traditie van de 2-jaarlijkse kerststallenrit, in het leven geroepen door Con en Koos, proberen wij, Daniel en Mark, in ere te houden en voort te zetten en wel op zondag 19 december.

De meeste kerststallen vind je toch in de Zuidelijke Nederlanden en Vlaanderen en dat zal ook wel zo blijven, dus eenieder zal wederom afdalen naar de Zuidelijke contreien.

Vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen, hebben we deze keer geen diner gepland, maar een lunch.

Aankomst en inschrijving worden dus gevolgd door een gezamenlijke lunch.

De lunch bestaat uit:

Champignonsoep of groentesoep (vegetarisch) en een broodje kip en een broodje zalm. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor twee broodjes kip of twee broodjes zalm.

Wie een vegetarisch broodje kan dit natuurlijk ook aangeven bij dieetwensen.

Er komt toch een prijsvraag, maar die gaat dan niet over de kerststallen. Die formulieren worden ingeleverd tijdens lunch of ontvangst en de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars, wanneer ze zich melden op het oliebollenmoment.

De rit zal ons o.a. door Moergestel leiden. Moergestel is van oudsher bekend om de schoenenindustrie, het bekende merk Van Bommel komt hier heden ten dage nog steeds vandaan.

Vanuit Moergestel gaan we verder zuidwaarts, naar Diessen.

We vervolgen de weg naar Hilvarenbeek, bekend van de Beekse Bergen, maar daar gaan we deze keer niet naar toe.

Op De Vrijthof (niet te verwarren met Het Vrijthof in Maastricht), is volop horeca te vinden, dus genoeg gelegenheid voor versnaperingen en een sanitaire stop.

Vanuit Hilvarenbeek zetten we koers naar Goirle, deze keer voor een kerststal midden in een woonwijkje, toevalligerwijs ook nog eens bewoond door de ouders van Mark, die deze dag ook nog eens zorg zullen dragen voor het verstrekken van warme oliebollen voor de liefhebbers!

We gaan weer noordwaarts, via Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, komen we terecht in Haaren.

De laatste kerststal bevindt zich in Oisterwijk, deze keer niet bij een kerk, maar in een kiosk, op De Lind in Oisterwijk.

De Lind is een plein in het hart van Oisterwijk, een beschermd stadsgezicht en erg bekend. Ook hier weer volop horeca met gezellige (verwarmde) terrassen.

Deelnamekosten zijn voor clubleden €4 en voor introducés €7. Dat is inclusief koffie/thee met gebak. De lunch is €12,-. Inloop is vanaf 12.00 uur, de lunch is om 13.00 uur en de rit begint om 14.00 uur.

Honden zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.