ANNULERING Coming out day-rit zondag 11 oktober 2020

Beste classic car-vrienden,

Helaas laait het beruchte virus in heel het land weer flink op.

Vanwege de aangescherpte landelijke Corona-maatregelen die dinsdag 29 september om 18 uur zijn ingegaan, heeft het bestuur met pijn in het hart moeten beslissen om andermaal een toerrit te annuleren.

Het evenement rondom de jaarlijkse Coming Out Day op zondag 11 oktober was opgezet in samenwerking met het COC Nijmegen. Het zou een extra feestelijk tintje krijgen door met versierde auto’s te rijden en midden in de route op een plein in Nijmegen te pauzeren voor een manifestatie. Hier zou onder andere de locale wethouder van Onderwijs, Zorg en Welzijn, mevrouw Grete Visser een toespraak  houden, waarbij ook roze Nijmegenaren en pers aanwezig zouden zijn. Het plan was om zo met deze bijzondere rit aandacht te besteden aan het moment, dat een LHBTI-er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Echter met maximaal 30 personen tegelijk in onze start- en finish locatie en maximaal 40 personen bij elkaar buiten op 1,5 meter, zou het niet het evenement worden wat we voor ogen hadden. Het COC Nijmegen en het bestuur van de Gay Classic Car Club Benelux menen, dat een redelijk groot evenement op dit moment niet het juiste signaal afgeeft. Immers in de aangescherpte maatregelen wordt ook dringend geadviseerd om zo min mogelijk reisbewegingen te maken de komende 3 weken. Zo helpen we mee het virus weer in te dammen en hopelijk zijn er dan in de tweede helft van oktober weer meer activiteiten mogelijk.

Natuurlijk kan een ieder van ons op 11 oktober zelf bijvoorbeeld op Facebook of Instagram aandacht besteden aan Coming Out Day en thuis de regenboogvlag ophangen, ondanks dat landelijk de meeste festiviteiten  hieromtrent zijn afgelast: het is de gedachte die telt.

De Coming Out Day rit-route gaan we in samenwerking met het COC, zeker later nog organiseren. Wat in de regenboog brandstoftank zit, verkleurt niet!

We hopen op jullie begrip voor deze beslissing en doen ons uiterste best om, als de maatregelen het weer toelaten, op een creatieve manier zo snel mogelijk een rit te organiseren. Houdt de website en de mail in de gaten…

Voor nu, blijf gezond, let op elkaar en houdt even pas op de plaats.

Het dagelijkse bestuur van de Gay Classic Car Club Benelux,

Marchel, Warner, Rob, Jerry en Fred