“With a touch of Silver”: 25 jaar GCCC – Lustrumborrel op 15 januari 2017

Proloog

17 mei 1992 staat natuurlijk in ieders geheugen gegrift. Het is de oprichtingsdatum van onze fiere GCCC, die daar op het hoofdkantoor van de Gay Krant het levenslicht zag. Via die krant meldden zich al snel enige tientallen leden aan en die zomer ging de eerste officiële rit van start vanaf  landgoed Den Treek, nabij Amersfoort. Ons lid Erlend kwam in zijn beige Citroen Mehari, waarin hij vanaf zijn studententijd in totaal twaalf jaar dagelijks zou rijden. Ons lid Fred haakte aan in 1998 en reed weldra in een rode Alfa Spider. En met hen zouden de uiteindelijk meer dan driehonderd huidige leden lief en leed met elkaar gaan delen over de jaren.

De combinatie van gay(-friendly) vriendschap en classic cars bleek achteraf een gouden greep. De ongedwongen, vrolijk kameraadschappelijke omgang en het respect voor elkaar hebben een unieke club opgeleverd, die zijn weerga in Europa niet kent. Hetero automannen zeggen jaloers te zijn op onze club. Voor veel leden is de GCCC een belangrijk deel van hun leven geworden. Voor anderen een gezellige rit zo nu en dan. Vrijheid blijheid staat hoog in ons vaandel.

Talloze auto’s hebben onze leden bijeen gebracht tijdens al die meetings; becommentarieerd, bewonderd of, al dan niet stiekem, afgeserveerd. Vriendschappen voor het leven werden er gesloten. Van gestorven vrienden afscheid genomen. Liefdes voor die auto’s of voor elkaar kwamen en gingen. Maar de club bleef altijd staan als een huis. Mede door alle inspanningen van de vele enthousiaste en trouwe bestuursleden over de jaren.

Fred en Erlend kwamen op het idee, om als startschot van dit jubileumjaar 2017, half januari een Feestborrel met hapjes te organiseren op een rustieke en historische GCCC-plek, mooi gelegen aan het water. Een gaywaardig begin van ons 5e Lustrum.

Let op: de inschrijving voor de lustrumborrel is nu gesloten.

Waar gebeurt het en wanneer

Komt allen op zondag 15 januari 2017 om 14.00 uur naar “Het Plashuis” aan de Noordse Dorpsweg 2, 2431 AT  Noorden. Voor 5 euro pp is er koffie met een taartje en bubbels om te proosten. Daarna kunnen we gebruik maken van onze eigen consumptiekaarten.

Niet onbelangrijk! Dresscode

Als dresscode geldt: ‘With a Touch of Silver’. Om bij te dragen aan de feestelijke sfeer van ons zilveren jubileum, vragen wij alle deelnemers iets van zilver in de feestkleding te verwerken. Dus vergrijp je aan die gortdroge Nordmann en werp je in zijn slingers en ballen.

Geen rit; toch oldtimer?

Omdat het januari betreft en er winterse omstandigheden kunnen zijn, en er geen sprake is van een rit, begrijpen we best dat jullie een moderne slee meenemen, maar het staat je natuurlijk vrij een oldtimer uit het vet te trekken.

Geen evenementenregeling

De evenementenregeling geldt echter niet, aangezien het hier geen rit betreft.

Gezelschap

Dit feestje is echt voor leden, introducés moeten een keertje thuisblijven.

De hond mag mee, mits aangelijnd!!

Kosten

De deelnamekosten voor de borrel  zijn € 5,00 voor GCCC-leden.

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC, van tevoren.

Aanmelden

We hopen jullie te zien op 15 januari in het nieuwe jaar in een bolide of slee naar keuze passend bij het seizoen, je stemming en de mogelijkheden.

De uiterste datum om je aan te melden was zondag 8 januari.

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.