Klassiekers in de Kempen

Een weekend in België, dat leek ons iets leuks. De Belgische Kempen liggen in het noorden niet ver van Nederland. Het is een heel mooie streek, dus hebben we iets voor een weekend in september in elkaar geknutseld.

We beginnen vrijdagavond 20 september met de aankomst vanaf 17.00u in het hotel in Grobbendonk. Het hotel beschikt over ruime, mooie kamers. We beginnen de vrijdagavond met een diner in het hotel, daarvoor en daarna is de bar natuurlijk geopend.

Hoe ziet de rest van het weekend eruit?
Op zaterdag vertrekken we na het ontbijt naar Lier, hier bevindt zich het Abarth Museum. Door verbouwingen kunnen we helaas niet de gehele collectie bezichtigen, maar dat mag de pret niet drukken, de mooiste exemplaren (een 150-tal) kunnen we die dag wel bewonderen.

Lunchen doen we in een restaurant in Lier, waar we na ons museumbezoek naar toe rijden. Vanaf hier karren we naar Lichtaert waar we Het Eerselshof bezoeken, een heel jong wijndomein waar we worden rondgeleid tussen de wijnranken en waarna we in de Tasting Room al dat lekkers kunnen proeven.

Dan rijden we terug naar het hotel voor het zaterdagavondmaal, voorafgegaan en gevolgd door een gezellig samenzijn aan de bar.

Zondag pakken we na het ontbijt de koffers en rijden naar Essen (nog steeds in België), alwaar we het Karrenmuseum gaan bezoeken. De laatste lunch zal na een korte rit in een restaurant net naast de Kalmthoutse heide, plaatsvinden.

Na de lunch is iedereen vrij om te doen wat ze willen, een wandeling op de Kalmthoutse heide of in hartje Antwerpen zijn de meest logische opties, maar hierin is iedereen vrij natuurlijk.

Het hotel (inclusief beide diners) kost je €570,- (Tweepersoonskamer) of €370,- (Eenpersoonskamer). De kamer dien je zelf te reserveren door een e-mail te sturen naar het hotel (exacte instructies staan in de aankondigingsmail). De kamer betaal je dus ook zelf aan het hotel.

Daarnaast schrijf je je in voor het weekend via de website. Je betaalt als lid €97,50 of niet-lid €100,50 p.p. voor het weekend. Let op, het aantal eenpersoonskamers is beperkt dus als je een kamer kan delen met een andere deelnemer is het voordeliger voor jou. We kunnen helaas niet bemiddelen om een kamergenootje te vinden.

Allergieën, menukeuzes en vegetarische opties kan je doorgeven op het speciale inschrijvingsformulier, welke je krijgt toegestuurd nadat je je via inschrijfpagina hebt ingeschreven.

Wat krijg je voor je geld?
Twee overnachtingen met ontbijt en twee diners (inclusief drank aan tafel) in het hotel, toegang tot het Abarth museum, 2-gangen lunch in het restaurant in Lier, rondleiding en proeverij op het wijndomein Eerselshof. Toegang tot het karrenmuseum in Essen en 2-gangen lunch in het restaurant nabij de Kalmthoutse Heide.

In het restaurant in Lier zit water en koffie/thee in de prijs en in het restaurant nabij de Kalmthoutse Heide één consumptie (fris/bier/wijn) in de prijs.

Alles wat je in het hotel aan de bar en in de restaurants extra drinkt betaal je zelf.

Honden zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

Het weekend vindt dus plaats van 20 tot 22 september 2024 in de Kempen (Grobbendonk) België!

Aanmelden kan t/m uiterlijk zondag 30 juni via de inschrijfpagina, maar wacht niet te lang met het reserveren van je kamer. Nogmaals: dit doe je door een e-mail te sturen naar het hotel met vermelding van de reserveringscode zoals in de aankondigingsmail staat.

Vergeet verder bij betaling aan de GCCC niet te vermelden dat het om het weekend in de Kempen gaat.

Hopelijk zien we je daar!

Disclaimer
De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.