Klassiekers Royal Queens Tours leveren PinkPeTiTies af bij ambassades

DEN HAAG (20 juni 2009) – Met behulp van 42 oldtimers van de Gay Classic Car Club (GCCC) zijn op Roze Zaterdag 20 juni PinkPeTiTies aangeboden bij verschillende Haagse ambassades.

De roze petities waren onderdeel van een aantal Royal Queens Tours. Daaraan deden liefst 74 deelnemers van de GCCC mee. Elke GCCC-klassieker werd voorzien van een schitterend ritschildje.

Met dank aan organisatoren Kees en Eric (geweldig jongens!) en de vele sponsoren.

Motorrijdsters

De eerste rit was een indrukwekkende stoet van GCCC oldtimers en lesbische motorrijdsters uit Utrecht onder politiebegeleiding. Samen met wethouders, raadsleden, politici en bekenden uit de homowereld reden zij langs ambassades van landen waar het met de rechten van homo’s niet best gesteld is.

PinkPeTiTie

In de petitie staat dat homo’s en lesbiënnes recht hebben op vrijheid van leven, zoals dat staat in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De tekst is afgeleid van de resolutie die minister Verhagen eerder dit jaar bij de Verenigde Naties in New York uitsprak over het Nederlands homobeleid.

Het lukte D66 Europarlementarier Sophie in het Veld een petitie aan te bieden bij de Irakese ambassade. Zij zat in een donkerrode Citroën DS met de presentator van Roze Golf (Radio Oost). Henk Krol, hoofdredacteur Gay Krant, heeft een Pink PeTiTie uitgereikt aan de ambassade van Pakistan. Wouter Neerings, voorzitter COC Nederland, deed dit bij de Iraanse ambassade.

Dichte deur

De petities zijn ook aan de deur ontvangen door de vertegenwoordigers van Polen, Letland, Roemenië en Egypte. Alleen bij de ambassades van Rusland, Iran en de pauselijke nuntius is – zover bekend – niet open gedaan.

VVD-raadslid Arjen Lakerveld uit Den Haag reed mee in een lichtblauwe Peugeot 203. Hij belde te vergeefs aan bij de vertegenwoordiging van het Vaticaan: ‘Erg jammer, want we hebben alle ambassades van te voren op de hoogte gesteld dat we langs zouden komen. Dan is het balen als ze bij het Vaticaan net doen alsof er niemand thuis is.’

Schijnheiligheid? De petitie is in elk geval wel via de brievenbus bezorgd. Bij Polen zet Lakerveld overigens de nodige vraagtekens. ‘Wist je dat je als Poolse werknemer direct wordt ontslagen, als ze van je weten dat je homo bent?’

Weer vrouwelijke leden!

Tijdens de Roze Zaterdag was de GCCC ook present op de Pink Market met informatiepaviljoens. De standbemanning heeft drie ingevulde ledenformulieren ontvangen, waarvan twee dames met partner (vier in totaal). Daardoor heeft de GCCC eindelijk weer een aantal vrouwen als lid! De prijsvraag ‘Raad de namen van een aantal oldtimers’ leverde drie winnaars op.

Succesvol

Gelukkig werkte het weer prima mee met af en toe de zon en een graadje of 15 tot 17. De GCCC kan terugkijken op een succesvol evenement dat door het thema ‘Den Haag Anders’ gelukkig verlost is van een oubollig imago.