Tochtje langs de Rijn, Rijn, Rijn

LEIDSCHENDAM (19 juli 2009) – De 5e Hooibergmeeting bij onze GCCC-leden Piet en Ernst overtrof de vorige edities met het aantal deelnemers: maarliefst 74!

Even leek het erop dat we het niet droog zouden houden, maar gelukkig was de zon ons goed gezind.

Het woei wel verschillende windkrachten heen en weer, maar ook weer niet zo dat alle picknickspulletjes de lucht in vlogen. Nee, het was weer vanouds een gezellige rit met na afloop dus een picknick ’the American way’ op een prachtig gelegen landgoed nabij Den Haag. De klassiekers konden prachtig gestald worden op het vlaaivrije weiland, zodat er tijdens de picknick alle gelegenheid was om ieders klassieke juweeltje te bewonderen.

CreaBea’s

Het zag er allemaal weer prachtig uit en de crea bea’s onder de deelnemers hadden zich vooraf en tijdens de picknick flink uitgeleefd. De inwendige mens werd weer overladen met heerlijkheden die thuis waren gebakken of gekocht bij Appie. Tafeltjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, kaarsen, theeservies, champagnekoelers; alles was meegesjouwd om er een dolle picknick van te maken!

Plons!

Een zevental leden van gayzwemclub Plons uit Den Haag proefden deze keer ook van de typische GCCC-sfeer. Even wennen voor de Speedo zwemmers, want deze keer mochten ze in een klassieker duiken en hielden ze het lekker droog.

Oude Rijn

De meeting stond overigens in het teken van de feestelijke meedijner ‘Ja, zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn’, gebaseerd op het bekende melodietje dat Willy Alberti samen met Willeke ooit zong. De rit voorafgaand aan de picknick was namelijk uitgezet langs de oevers van de Oude Rijn.

Officieel werd in Leiden gestart en vervolgens liep de de route daarna langs Koudekerk aan Den Rijn, Alphen aan den Rijn, Zwammerdam, Bodegraven, Reeuwijkse Plassen, Boskoop, Hazerswoude, Zoeterwoude en Stompwijk.

Zo zagen we veel groene plekken en veel water in de Randstad aangewakkerd onder een stevig Hollands briesje en graadje of 19-22. Sommige klassiekers reden met het dak open en daardoor kon nog beter worden genoten van de mooie omgeving.

Gepuzzel

Voor de liefhebbers waren weer een aantal vragen door de route heen geweven. Een aantal vragen die je langs de route kon opsnorren. Het antwoord reed je veelal voorbij, maar er waren ook momenten dat klassiekers stapsvoets reden, om maar niet het antwoord te missen! Voor de I-Phoners en mobiele internetters waren ook een aantal vragen opgenomen, zodat het nog best moeilijk was om de wedstrijd te winnen.

De GCCC dankt Ernst en Piet weer voor de zeer geoliëde en strakke organisatie, waardoor we opnieuw een geslaagd GCCC evenement kunnen inlijsten.