Mini Roadster wint verkiezing European Gay Car of 2013

PARIJS – Op de site van Ledorga.fr is op 20 januari 2013 bekendgemaakt dat het nieuwe model van de Mini Roadster is uitgeroepen tot European Gay Car of 2013! Het meest geliefde automerk is bij de gays, voor alweer de vierde keer op rij, Citroën geworden. De homoliefde voor dit Franse automerk lijkt dus bijna onverroestbaar!

Mannen in Mini

Mogelijk heeft de reclamespot van de nieuwe Mini Roadster meegeholpen om de verkiezing van 2013 te winnen. In de spot zie je namelijk twee mooie mannen die samen in de Mini Roadster door Istanbul rijden. Dat maakt het ideale gay plaatje uiteraard helemaal compleet: een lekker wagentje rijdt met heerlijk zwoele inhoud door een aantrekkelijke en creatieve Turkse stad.

Over de Mini Roadster

Mini Roadster

De Mini Roadster, van het van oorsprong Britse merk, biedt plaats aan twee inzittenden. Achter de twee rolbeugels bevindt zich een stoffen kap. De bagageruimte heeft een inhoud van 240 liter. De basisversie van de motor heeft beschikking over een 1,6-liter viercilinder met 122 pk. De auto heeft een ‘Brake Energy Regeneration’ voor het terugwinnen van remenergie, het start-stopsysteem, de schakelindicator en de elektrische stuurbekrachtiging. Al deze voorzieningen dragen bij aan een lager brandstofverbruik. Het is overigens voor de tweede maal dat Mini de gayverkiezing wint. In 2005 won al een andere cabriolet-versie van de Mini.

Geen presentatiefeestje

De bekendmaking van de winnaar van het jaar wordt sinds een aantal jaren gevierd met een feestje in Parijs. Dan wordt de ‘gayauto van het jaar’ pas getoond aan het publiek als een fluwelen doek wordt ontdaan van de auto.

Helaas, dit jaar kreeg Ledorga het bericht dat de fabrikant van de Mini geen Mini Roadster ter beschikking kon stellen. Dat stelde de organisatie flink teleur en leidde tot speculaties. ‘Omdat de BMW-group (waarvan Mini onderdeel uitmaakt) waarschijnlijk toch wel weet dat ze geliefd is onder de homo’s, lesbo’s en bi’s, kan ze het waarschijnlijk ook permitteren om geen auto ter beschikking te stellen’, meent een bittere Dominique LeHerre van Ledorga en organisator van deze jaarlijkse verkiezing. ‘Daardoor konden we van de bekendmaking deze keer ook geen feestje maken. Zou Mini mogelijk niet blij zijn met de gewonnen gayprijs?’, vertelt LeHerre, om vervolgens berustend te concluderen dat de winnende gayauto eigenlijk niet heel veel concurrentie had van de andere auto’s waaruit gekozen kon worden.

Gay Top 10 van 2013

De uitslag is:

  1. Mini Roadster (168 punten)
  2. Mercedes A-Klasse (139 punten)
  3. Renault Clio (127 punten)
  4. Audi A3 (116 punten)
  5. Renault Twizy (110 punten)
  6. BMW Gran Coupe 6-serie (97 punten)
  7. Volvo V40 (95 punten)
  8. Mercedes SL -Klasse (89 punten)
  9. Peugeot 208 (88 punten)
  10. Citroën C4 Aircross (84 punten)