Kerstmarkten, Kastelen en Kunst

Op zondag 27 november nemen Ton en Piet ons vanuit Bocholt mee naar de regio Niederrhein. Hier beginnen de Weihnachtsmarkten reeds eind november (en is er direct na de Kerst niets meer). We zullen er twee of drie bezoeken.

Tevens doen we twee kastelen aan, waar de moderne kunst en de kunst uit vroeger tijden unieke verzamelingen zijn. Bij dit evenement is het veel ‘vrijheid-blijheid’.

Het zal overal druk zijn. Er zijn geen routes uitgewerkt dus het rijden van plek naar plek is gewoon met de eigen navigatie.

Je kan er voor kiezen om al op vrijdag te komen of pas zaterdag. Ook kan zaterdag weer naar huis of nog tot zondag blijven. Als je zaterdag al naar huis gaat, hoef je je Het hotel in Bocholt moet je zelf boeken. Wel hebben we 26 tweepersoonskamers (€79,- per nacht) en 8 eenpersoonskamers (€ 64,- per nacht) gereserveerd tot 1 november bij dit hotel.

Bij welk hotel de overnachting is en hoe je moet boeken staat in de aankondigingsmail vermeld.

Ontbijt is altijd €10,- en er is voldoende gratis parkeerruimte. Als je te laat bent met boeken, is er een (duurder) alternatief wat ook in de verstuurde mail te vinden is. (Je kan dan toch bij de anderen ontbijten in het gereserveerde hotel). Bocholt is een der leukste plaatsen in de Niederrhein en is nog 60 km rijden vanaf Arnhem of nog 70 km vanaf Nijmegen of Boxmeer.

Wat gaan we doen?

Vrijdag 25 november, facultatief.

Als je ook voor de vrijdag je hotel hebt geboekt, is dit het programma. In de namiddag treffen we elkaar op de (vrij kleine) Weihnachtsmarkt waar je vanzelf komt als je het hotel uit naar rechts gaat. Vrijdagavond 25 november dineren we in in een restaurant in Bocholt, waar we onze eigen zaal hebben. Het wordt vast knotsgezellig.

========

Zaterdag 26 november, facultatief

Om 11:00 uur verzamelen we ons ergens in Bedburg-Hau. Hier is geen kerstmarkt, maar zijn er wel tentoonstellingen te zien. Je kan er desgewenst wat eten, maar dat kan ook later op de kerstmarkt die we later gaan bezoeken.
Van Bocholt naar Bedburg-Hau is het 36 km binnendoor, reken op drie kwartier.

Na het bezoek in Bedburg-Hau gaan we wel naar een Kerstmarkt in Xanten.

Van Bedburg-Hau naar Xanten is het 20 km. Parkeren in Xanten is niet makkelijk op de drukke parkeerplaatsen langs de Bundesstrasse, maar probeer ook de parkeerplaatsen aan de Westwall, zijstraat De Beyer. De Marktplatz is in de Altstadt, niet te missen.

We struinen er wat rond, er zijn stalletjes en er is een kleine winkelstraat. We dineren in Xanten. Hier hebben we geen arrangement, de eigenaar schrijft: U hebt de mogelijkheid om a la carte te eten, zoals iedereen dat wil. Als u verspreid aankomt, zou dat erg handig zijn. Ik kan u een menu toesturen dat zal worden aangeboden. Ik kan u dit begin november sturen.

Er is dus de keuze: in het restaurant eten, of je hebt al genoeg op van de stalletjes van de kerstmarkt, of ergens in Bocholt dineren, zodat je daarna niet meer hoeft te rijden.

=======

Zondag 27 november

Na het ontbijt gaan we naar Isselburg-Anholt, 17 km verwijderd van Bocholt.

We worden hier om 10 uur verwacht. We krijgen een rondleiding waar we een unieke verzameling kunstschatten te zien krijgen en een spannend verhaal over het succesvol in veiligheid brengen van de vele kunstschatten in de tweede wereldoorlog te horen krijgen. De meeste bezoekers zullen worden overweldigd.

We gaan na afloop van het bezoek als afscheid nog van een brunch genieten in Isselburg.

Er is voldoende parkeerruimte.

Mogen onze trouwe viervoeters mee?

Volgens de Duitse wetgeving zijn huisdieren niet toegestaan in hotels, restaurants en kastelen.

Even samenvattend wat je moet doen:

  • Zelf het hotel boeken voor (eventueel vrijdag en) zaterdag. Geef bij opmerkingen wel even door waar je slaapt. Waar en hoe je moet boeken staat in de aankondigingsmail.
  • Aanmelden voor de rit van zondag (ook als je het hele weekend meedoet). Dit kon uiterlijk tot zondag 20 november.
  • Als je vrijdag komt en zaterdag weer naar huis gaat, hoef je je niet in te schrijven. Wel graag per mail doorgeven in welk hotel je verblijft en tot wanneer.

Wat zijn  de kosten?

  • Leden: €32,50
  • Intro’s: €35,-

Hierin zijn de rondleiding bij Isselburg-Anholt en brunch in Isselburg op zondag 27 november inbegrepen.

Niet inbegrepen zijn:

  • Het verblijf in het hotel: €79,- per nacht voor een tweepersoonskamer en €64,- per nacht voor een eenpersoonskamer
  • Een complete maaltijd voor € 20,-: schnitzelfestijn of vegetarisch op vrijdagavond
  • Entree bij het bezoek in Bedburg-Hau (park en tentoonstelling): € 7,- met een bon voor een kop koffie op zaterdag.
  • De lunch en het diner op zaterdag

We denken dat we onze leden met deze planning optimaal tonen wat de regio Niederrhein te bieden heeft.

Tot slot nog even iets heel anders: misschien wil je ook nog wat winkelen en kom je daarom vrijdag eerder naar Duitsland. Drank is goedkoper dan in NL, gewoon bij de supermarkt. In Bocholt is er een grote ‘Kaufland’ hypermarkt met een goede en goedkope sortering drank en meer. In Bocholt is er ook een shopping center.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.