GCCC viert 15 jarig bestaan met de Gay Krant

EINDHOVEN (24 juni 2007) – In 15 jaar tijd is de GCCC uitgegroeid tot een zeer actieve gayvereniging met een vrij trouw en constant ledenbestand. Op dit moment telt de GCCC liefst 230 leden (inclusief partnerleden). Reden voor een gezellig feestje!

Beeldmateriaal

Op zondag 24 juni  werd het 3de lustrum op toepasselijke wijze gevierd in haar geboorteplaats Best, destijds de locatie van het pand van de GayKrant. Hier zag de GCCC op 17 mei 1992 officieel het roze licht. De rit van toen is op 24 juni deels opnieuw gereden. Uiteraard in stijl, want het mooie pand van de hoofdredacteur van de GayKrant, Henk Krol, vormde het decor van de startlocatie.

De 74 aanwezige deelnemers (68 GCCC-leden en 6 intro’s) werden niet alleen door Henk Krol toegesproken, maar ook nog eens in het zonnetje gezet door de burgemeester van Best, Letty Demmers. “Het voelt nog altijd bijzonder om in Eindhoven onze gemeente Best te vertegenwoordigen”, zo stelde zij vast. Ook was een leuke cameraboy aanwezig van de commerciële webzender Eindhoven RTV10.

GayKrant panden

Door verkeersafzettingen voor de Pro-Tour in Eindhoven en in Best begon het middagprogramma iets later dan gepland met koffie en een worstenbroodje. Daarna volgde een korte rit naar de huidige huisvesting van de GayKrant. “In dit pand zullen we de komende drie tot vier jaar onze bladen maken tot dat we ergens anders naar toe verhuizen”, aldus een hartelijke Krol in zijn voortreffelijke rol als gastheer. Vervolgens reden we in een grote colonne met vele prachtige klassiekers naar het oude pand van de GayKrant in Best.

Wegenkaart

Daarna reden de deelnemers een kleine 50 kilometer van de eerste rit uit 1992 met als eindpunt het pittoreske Oirschot en restaurant De 3 Cronen. Dit deel van de route was letterlijk uitgetekend op een gekopieerde wegenkaart. Even wennen, want kaartlezen is niet voor iedereen weggelegd. Maar aan het eind van de rit wachtte voor 46 eters een fantastisch driegangen keuzediner!

Pierre la Bouchère

Voorzitter Ton sloot de middag/avond op passende wijze af, door stil te staan bij leden die helaas niet meer in ons midden zijn. Speciale herinnering ging uit naar Pierre la Bouchère. Hij was een flamboyante man, zeer scherpzinnig en had een grote liefde voor klassieke auto’s. Zijn verschijning kenmerkte de eerste jaren van de GCCC. Daarnaast stelde Ton vast dat de GCCC in 15 jaar tijd is uitgegroeid tot een bijzonder hechte club van vele karakters en klassiekers. “Uniek en waardevol, waar we met z’n allen trots op zijn!”