GCCC Schotland cruise: ‘Come on Aboard, We’re Expecting You!’

DAILLY – Wil je een geweldige en oogstrelende ervaring beleven met je klassieker in een Schotse omgeving, samen met je partner en/of andere vrienden van de GCCC? Dankzij Jan en Jo-Ann, vrienden van onze GCCC-leden Hans en Emiel, beleef je dit avontuur van 6 t/m 12 september. We hebben 54 deelnemers, dus 28 stellen in totaal (update 11 mei).

Kom aan boord voor een exclusieve zevendaagse rondreis met klassiekerrit door het district Zuid-West Ayrshire in Schotland! Met het deuntje ‘The Love Boat Exciting And New, Come Aboard, We’re Expecting You!’ erbij kom je vast helemaal in de stemming! Heb je een Schotse kilt? Mag je meenemen 😉

Hoe is deze reis geregeld?

Jan en Jo-Ann zijn begin 2012 naar Schotland geëmigreerd. Daar hebben ze het beheer gekregen over een deel van een bungalowpark: Brunston Castle Holiday Resort. Zij hebben aangeboden om het park tussen 6 en 12 september de verblijfplaats te laten zijn voor de rondreis met leden van de GCCC. Het organiseren van de reis doen ze niet alleen. Samen met de directies van DFDS-Seaways, Brunston Wynd LLP zijn zij tot en zeer speciaal arrangement gekomen, die alleen boekbaar was voor GCCC-leden!

Autodek met alleen GCCC-klassiekers

Alle klassiekers van de GCCC-leden worden op 1 autodek geplaatst, zodat geen andere auto’s tussen ons kostbaar bezit zal staan. Hier gaat de organisatie haar uiterste best voor doen!

Om welk speciaal arrangement gaat het?

Je verblijft 4 nachten op Brunston Castle (bekijk hierover een filmpje op YouTube) in een 4, 6 of 8 persoons bungalow. Sommige bungalows zijn voorzien van gratis wifi. Naast het park is een 18-hole golfbaan met een uitstekende eetgelegenheid.

De rustig gelegen bungalows zijn van alle gemakken voorzien waaronder: handdoeken, bedlinnen, ligbad, magnetron, koffiezetapparaat, tv, dvd speler, vaatwasser, koelkast, diepvries etc. Je hebt een eigen slaapkamer, maar voor een optimale bezetting zul je de badkamers moeten delen met de andere reisgenoten die in de woning verblijven.

DFDS Seaways veerbootVoor het parkeren van je klassieker krijg je bij aankomst instructies. Ook de heen- en terugreis zijn in het arrangement inbegrepen: verblijf in een tweepersoons binnenhut van DFDS-Seaways (de grootste luxe veerboot operator van Europa!).

Wat zijn de kosten?

De totaalprijs voor deze reis bedraagt speciaal voor GCCC-leden € 410,- per koppel (2 personen). Een uitzonderlijk laag bedrag, want normaal betaal je ruim € 700,- met z’n tweeën voor deze trip! De prijs voor 2 personen is inclusief auto, verblijf in een tweepersoons binnenhut van DFDS-Seaways, 4 nachten verblijf op Brunston Castle Holiday Resort incl. handdoeken/bedlinnen. Aan de rondrit zijn verder geen kosten verbonden.

Mogen honden mee?

Ja, honden mogen ook mee, mits ze aangelijnd blijven en geen overlast bezorgen voor de overige deelnemers. De organisatie heeft zelfs een hondenkennel beschikbaar, waar je trouwe viervoeter gedurende de reis gratis mag verblijven.

Wat is het reisprogramma?

Hans en Emiel met Triumph Spitfire in Schotland

zaterdag 6 september 2014

Je vertrekt op eigen gelegenheid naar IJmuiden. Vergeet niet je bevestigingsmail mee te nemen! Aan het einde van de dag vaar je vanuit IJmuiden naar Newcastle met DFDS-Seaways.

zondag 7 september 2014

Je komt ca. 9.30 uur (lokale tijd) aan in Newcastle. Via een schitterende toeristische route rijdt je langs de Hadrians wall van de oost richting de west kust van Noord-Engeland. Hier kun je een stop maken. Via nog ongerepte gebieden van Zuid Schotland en pittoreske dorpjes rij je verder. Een deel van de route leg je af over een geasfalteerde schapentrail (je ziet geen huizen zien, maar er lopen of liggen soms wel schapen op de weg). Onderweg zijn er af en toe gelegenheden om te stoppen en een kop koffie te drinken.

Uiteindelijk rij je naar Brunston Castle Holiday ResortDailly. De totale afstand is ongeveer 250 km en duurt zonder stops 3,5 uur. Bij aankomst op het park verwelkomen Jan en Jo-Ann je met soep en broodjes.

maandag 8 september 2014

Schotland staat bekend om zijn kenmerkende kastelen, van magnifieke stedelijke herkenningstekens tot mysterieuze ruïnes. Deze dag is daarom wellicht een mooie gelegenheid om via Maybole en de Carrick hills naar de kust te rijden. Kijk over de ‘heads of Ayr’, maak een stop in het gehuchtje Dunure voor een bezoek aan een ruïne. Ontdek de grillige kust met de eilanden Arran en Ailsa Craig of zie in de verte Kintyre liggen. Dit laatste herken je vast van de kersthit ‘Mull of Kintyre’ van Paul McCartney and Wings.Rustdag. Deze dag ben je vrij om zelf in te delen samen met je partner of andere leden van de GCCC.

Mannen in Schotse kiltTerugrijdend langs de kust kun je een bezoek brengen aan Culzean Castle, het hoofdkwartier van generaal Eisenhower in de Tweede Wereldoorlog. Dit is een schitterend landgoed met kasteel en tuinen waar je nog volop palmbomen zult vinden, een ommuurde tuin en een hertenkamp. Voldoende gelegenheid om wat te eten of te drinken! Het park sluit rond 18.00 uur.

Via Alloway breng je een bezoek aan de beroemste schrijver/dichter van Schotland: Robert Burns. Er naast vindt je de Brigg O’Doon, een Schots restaurant waar heerlijk kunt eten voor een zeer schappelijke prijs.

In Schotland kent men een early Bird – als je voor 19.00 gegeten hebt zijn de prijzen rond de 10.00 GBP per persoon voor een tweegangendiner.

Mull of Galoway lighthousedinsdag 9 september 2014

Je doet mee aan een georganiseerde rondtoer. Deze leidt naar het zuidelijkste stukje van Scotland: de Mull of Galloway. Kliffen van meer dan 100 meter hoog geven je een prachtig vergezicht over de Ierse Zee en de omgeving. Een restaurant- gelegen op een klif – heeft een prachtig uitzicht en geeft je de mogelijkheid prachtige foto’s te maken.

Via het pittoreske havenplaatsje Port Patrick, vervolg je de terugreis via Galloway Forrest park. Bij gelegenheid en voldoende belangstelling kan de tocht in het Galloway Forst park naar Loch Trool gemaakt worden. Dit is een schitterend Loch wat zich uitstrekt door het park. Helemaal aan het einde van het pad zie je staand en uitkijkend over het Loch een gedenksteen van Robert de Bruce, ter nagedachtenis van zijn overwinning tegen de Engelsen in maart 1307. De tocht binnendoor brengt je langs ravijnen en zeer smalle wegen uiteindelijk in pittoreske dorpje Barr, Daarna leg je de laatste kilometers af richting Dailly. Een lange dag dus met een schitterende route!

Onverwacht een loslopende koe op de weg waar klassiekers rijden in Schotlandwoensdag 10 september

Weer een dag om uit te rusten en ben je vrij om je dag zelf in te delen, bijvoorbeeld samen met je GCCC-vrienden. Aanraders om dan te gaan verkennen zijn: Loch Lomond, stadsbezoek aan Glasgow of Edinburgh, een boottocht rond Ailsa Craig of een bezoek aan de Falkirk Wheels.

donderdag 11 september

Klaar om weer te gaan vertrekken. Het is je laatste ritje van deze rondreis met eindbestemming Newcastle. Hier vindt het inschepen plaats en vervolgens zul je om 17.00 uur (Engelse tijd) afvaren richting IJmuiden.

vrijdag 12 september

Om ca. 10.00 uur ben je weer in IJmuiden. Je kijkt terug op een geweldige, maar ontspannen reis met je klassieker door Schotland!

Toeren met je klassieker Triumpf Spitfire door SchotlandWat is nog meer aan te raden?

We hebben de volgende tips om mee te nemen of te regelen:

  • een navigatiesysteem
  • internationale stekker voor apparatuur
  • sluit een reisverzekering af
  • geldig paspoort of ID
  • paraplu

Veel gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen verzameld en de antwoorden vind je in dit pdf-document!

Adresgegevens

Zwoele zonsondergang in Schotland met toekijkende man

Jan en Jo-Ann Bosklopper

Jan en Jo-Ann Bosklopper hopen veel leden van de GCCC te mogen begroeten op hun fantastisch gelegen Brunston Castle Holiday Resort! Hun adres:

2 Brunston Wynd
KA26 9GA Dailly-Girvan
Telefoon: (00) 44 – 14 65 81 17 76
E-mail: brunstonwynd@hotmail.com

* Deze rondreis is exclusief voor leden van de GCCC. De GCCC is niet bij de organisatie betrokken.