GCCC in Limburg: Plassen in de Maas

PANHEEL – Op zondag 16 november ben je welkom met je bolide in Midden-Limburg. Paul en Marchel hebben daar een rit voorbereid voor jullie.

Het belooft een afwisselende rit te worden door Maasgouw waarbij we ook een stukje over de Belgische grens kijken. Dit gebied is vooral bekend van het water in de Maas, de diverse plassen en jachthavens. De rietkragen langs de oever zullen jou en je bolide toewuiven.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in de brasserie van Restaurant Boschmolenplas, Bosmolenweg 16, 6097 NG Panheel. Dit restaurant beschikt over een eigen ruim parkeerterrein. Binnen staat de koffie / thee met de bekende Limburgse vlaai voor ons klaar.

En wat gaan we allemaal zien?

Kort na vertrek zullen we iedereen (opnieuw) kennis laten maken met Thorn het eerste stadje op de westelijke Maasoever.  Dit plaatsje is vooral bekend als het Witte stadje met zijn witte huisjes in het centrum.

De geschiedenis van Thorn

De geschiedenis van Thorn begint in de late 10e eeuw. Door de eeuwen heen ontwikkelde Thorn zich tot een klein vorstendom met zijn eigen rechtspraak en munteenheid. Toen in 1794 de Fransen arriveerden vluchtte de aristocratie. De Fransen hieven belasting gebaseerd op de grootte van de ramen. De arme bevolking woonde veelal in grote huizen die eerst van de rijken waren geweest, maar kon die belasting niet betalen. Daarom metselden ze vele ramen dicht en probeerden hun armoede te verbergen door hun huizen wit te schilderen. Het resultaat is werkelijk verbluffend!

En verder?

Na ons bezoek aan Thorn vervolgen we de route door een stukje van België waarna we in het oude vestingstadje Stevensweert uitkomen.

De rit vervolgt zich langs de oostelijke Maasoever tot aan Roermond. Vanuit Roermond steken we de Maas weer over om  een een kijkje in het verleden te nemen in het museum Terug in de Tijd.

Het laatste deel van de rit brengt ons weer bij het door Michelin aanbevolen Restaurant Boschmolenplas waar voor maximaal 50 deelnemers een driegangendiner klaar staat (€ 25,- per persoon).

Bij dit driegangendiner kan je een keuze maken uit:

Voorgerechten, keuze uit:

  • Huisgemaakte tomatensoep met basilicumroom
  • Huisgemaakte witlofsoep met spekjes en little gem

Hoofdgerechten, keuze uit:

  • Hoender omwikkeld met parmaham, gekarameliseerde witlof, groene pepersaus en aardappeltjes
  • Zamlfilet met kruidenkorst, risotto, gemarineerde tomaatjes en suikersla
  • Tagliatelle met paddenstoelen, rucola, Parmezaanse kaas en truffel (vegetarisch)

Nagerechten, keuze uit:

  • Huisgemaakte tiramisu, karamelsaus en slagroom
  • Huisgemaakte panna cotta van witte chocolade, bosvruchten, yoghurtijs

Mag de hond mee?

Honden zijn in het restaurant helaas niet toegestaan, maar wel welkom op het naastgelegen terras.

En wat kost het?

Leden betalen € 8,- ,  introducés € 11,-. Daarbij is inbegrepen koffie/thee en vlaai en toegang tot het museum Terug in de Tijd. Zoals gebruikelijk is het driegangenmenu niet in deze prijs inbegrepen en zijn de drankjes voor eigen rekening.

  • Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.