Brabantse wegen zijn lang

Het is altijd weer leuk als je in een ander deel van Nederland een rit mag doen, en iedere keer denk je “ach dat heb ik allemaal al gezien” en toch ga je ook deze keer weer dingen zien die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt. Tijdens deze rit op zondag 28 Augustus zie je veel mooie natuur zoals diverse bossen, rivieren en beekjes, maar ook een aantal leuke picknickplaatsen en cafés of restaurants waar je gezellig op het terras kunt genieten. In Noord-Brabant is alles net iets meer bourgondisch en zijn de wegen echt langer.

De rit start midden in Oosterhout in Noord-Brabant waar we om 12.00 uur starten met koffie/thee en een Brabants worstenbroodje. We vertrekken en we eindigen de dag in deze locatie.

Vanuit Oosterhout gaan we richting Gilze-Rijen, waar we langs vliegbasis Gilze-Rijen zullen rijden. We gaan van Gilze-Rijen richting Breda langs leuke dorpen rondom Breda, zoals Bavel, Ulvenhout, Teteringen, Langeweg, Dorst en Terheijden. We steken diverse malen een snelweg over via bruggen en via tunnels, maar deze rit is volledig snelwegloos.

Het bijzondere aan deze streek is dat de wegen hier echt lang zijn, want op sommige plaatsen kun je maar via één weg op je bestemming komen, er is dan links en rechts binnen een aantal kilometer geen alternatieve normale weg te vinden die je dan naar je eindbestemming brengt. We steken ook diverse wateren over, maar we hebben genoeg bruggen gevonden, dus er hoeft niet gezwommen te worden.

Voor ’s avonds na deze rit is er een BBQ gepland, het is dus deze keer niet het traditionele driegangen menu. De BBQ is net als normaal het diner natuurlijk niet verplicht en de kosten zijn voor jullie zelf, je moet je wel van tevoren hiervoor opgeven, op de dag zelf kun je niet meer hiervoor aanmelden! Deze BBQ zal bestaan uit ‘bites’ vooraf, een Vlees BBQ of Vega BBQ (geen Vis BBQ) en ijs als dessert.

De deelnamekosten zijn €8,- voor leden en €10,- voor introducé(e)s.

De prijs van het diner is €33,50.

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen in het Brabantse land, zodat we er met zijn allen weer een mooie dag van kunnen maken.

Honden zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling. Dus haal je geschorste youngtimer uit zijn/haar slaap en verblijd ons met je aanwezigheid.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.