Alfa Spider cabrio: Europese Homo Auto 2007

BEZONS (15 jan. 2007) – De jaarlijkse strijd om te worden verkozen tot European Gay Car of the Year is dit maal gewonnen door de Alfa Spider cabrio.

Dominique Leherre, initiatiefnemer van de wedstrijd, heeft dit meegedeeld. Leherre is beter bekend als de man achter Ledorga. Het is niet de eerste keer dat deze Alfa in de prijzen valt. Zo werd deze prachtige wagen tijdens de wereldpremière op de Salon van Genève tot Cabrio van het Jaar 2006 gekozen.

Emotie

De Spider vormt een belangrijk onderdeel van de traditie van Alfa Romeo, die in de jaren vijftig begon met de Giulietta Spider, gevolgd door de Duetto in de jaren zestig, de Spider in de jaren zeventig en tachtig en de GTV Spider in de jaren negentig.

De nieuwe Alfa Spider belichaamt dezelfde vrije expressie als zijn voorgangers: auto’s die veel emoties oproepen, een maximum aan rijplezier bieden en styling combineren met krachtige, elastische motoren.

Een viercilinder is te koop vanaf € 45.000,- voor de 2.2 JTS met een vermogen van 185 pk. De Alfa Spider met 3,2 liter V6 en 260 pk en vierwielaandrijving is leverbaar vanaf € 55.000,-.