Hello Dolls kopen Daf 66 Marathon Coupe

LEIDSCHENDAM (13 jan. 2007) – De leden Ernst en Piet (beter bekend als de ‘Hello Dolls’) hebben in een opwelling een Daf 66 Marathon Coupé Turbo uit 1976 van ons Tunesische lid Chris Ulrich gekocht.

Tijdens de laatste Rainbow Tour in de Franse Loire had Chris het met de beide heren uit Leidschendam over deze auto. Omdat Chris en zijn partner Richard sinds kort niet meer in Straatsburg wonen maar in Tunesië, was de Daf een overbodige luxe geworden. Na een vrij uitgebreide inspectie zijn Ernst en Piet (E&P) uiteindelijk overgegaan tot de aankoop. De auto had ruim 2 jaar stilgestaan en stond geparkeerd in een verwarmde garage bij een tante van Chris.

Het is publiek geheim dat E&P normaal gesproken mooie auto’s kopen met lage kilometer standen in onberispelijke staat! Dus het is echt nieuws dat E&P nu voor een afsleepprojectje hebben gekozen.

Raket

De Daf staat nu bij een garagebedrijf, waar de nodige onderdelen vervangen gaan worden. De eerste proefrit zal eind deze maand volgen. Er ligt een Renault Alpine Turbo motor in en rijdt daarom als een raket! Voorts zit er een scala aan metertjes op het dashboard, die er standaard in horen te zitten. Mooie rallykuipstoelen, brede banden, noem maar op. Je lacht je gek!

Van deze Daf 66 zijn er slechts 466 stuks gemaakt, en dit is er een van. Ooit bedoeld om deze auto als ‘straatauto’ in de autosport te kunnen gebruiken.