Adembenemende Brabantse voorjaarsrit

SON EN BREUGEL (18 maart 2007) – Onze voorjaarsrit kende een typisch weerbeeld van maart roert z’n staart. Ondanks de gure weersvoorspelling kregen we een prachtige voorjaarszon voorgeschoteld met een aangename frisse wind en 9 graden.

Aan het eind van de rit konden we met wat hagel en natte sneeuw passend ‘houdoe wintertime’ wegwuiven. De Adembenemende Brabantse Peelrit op zondag 18 maart was wederom zeer gezellig met 43 deelnemers, waarvan we ook een aantal Vlamingen mochten begroeten! Bijzonder plesant!

Professioneel!

Gastorganisatoren Hans en Marc hadden een zeer afwisselende rit uitgestippeld met een bolletje-pijltje route in alle regenboogkleuren. Zeer professioneel! Zelfs de menukaart van het eten na afloop was geheel in GCCC stijl aangepast.

Tijdens de rit uiteraard weer een aantal leuke vragen. Door wat vragen te stellen aan mensen die in Boekel woonden, wisten we dat Leontien van Moorsel het antwoord was op de vraag welke ‘Tinus’ in Boekel graag fietst. Of via Wikipedia bleek het antwoord snel gevonden op de vraag wanneer de Zuid Willemsvaart is gegraven (tussen 1815 en 1826).

De roze poedelprijs ging naar Ton en Remco. Een speelauto die pas rijdt als je een ballon opblaast was voor Martin, René en Anton (3de prijs). Ton en Piet wisten slim de 2de prijs te winnen (oldtimerdrop). De hoofdprijs was dit keer voor Erik, Toine en Marcel. Zij wonnen een reuze chocolade paashaas.

Halverwege de rit hebben we met z’n allen gezellig kunnen bijkletsen in de Ridderzaal van brasserie De Keizer vlakbij het kasteel in Gemert. Ook mooi was het kasteel Croy in Aarle-Rixtel, waar we een paar mooie kiekjes konden schieten van de diverse klassiekers.

Ons start- en eindpunt was Thermae in Son en Breugel. De meeste deelnemers genoten na de prijsuitreiking van een prima driegangendiner met rundercarpaccio, varkenshaas of vis en een toetje van ijs, room en fruit. Dit was allemaal zeer goed eten en tot in de puntjes verzorgd!