Voltooid Verleden Tijd

Zondag 26 mei organiseren Buurman & Buurman hun eerste rit: Voltooid Verleden Tijd

Deze dag starten en eindigen we bij een strandtent in Katwijk aan Zee. Vanaf 12.00 uur worden jullie daar verwelkomd met onbeperkt koffie/thee en een keuze uit 3 gebakjes.

Door Red4tribe op de Engelstalige Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5168166
Neergestorte Duitse vliegtuigen op vliegkamp Valkenburg, mei 1940

Om 13:00 uur vangt de rit aan, die ons van de Katwijkse boulevard, naar die van Noordwijk brengt. Vervolgens rijden we naar Vliegveld Valkenburg en bezoeken we, in een heuse communicatiebunker, een petit museum dat is opgericht door de vader van Richard. Hier kun je genieten van een bakkie en een koekje, terwijl je kan lezen en zien over de geschiedenis van het vliegveld. Of geniet buiten in het gras van het weer en de omgeving.

Na deze pauze vervolg je de weg richting Wassenaar en Den Haag, om vervolgens weer terug te gaan naar Katwijk.

Rond 17:00 uur zijn we weer in Katwijk voor een borrel, de prijsuitreiking en een optioneel heerlijk 3-gangen diner aan het strand!

Wat zijn de kosten?

Kosten: €15 euro p.p. voor leden, €18 p.p. voor introducés.

Keuzemenu: €40,- p.p.

Voorgerecht:

  • Tomatensoepje met basilicum, olie en room
  • Carpaccio
  • Salade Caprese

Hoofdgerecht:

  • Rose gebraden biefstuk met ketjap, sambal en jus
  • Op de huid gebakken zeebaars op een bedje van gewokte spinazie, bieten en beurre blanc
  • Pompoen curry met gebakken rijst en koriander

Dessert:

  • Dame blance

Zijn honden welkom?

Honden zijn welkom, mits gelijnd en goed opgevoed.

Parkeren kan op Parkeerterrein De Noordduinen, Noordduinseweg 3.

Kosten hiervoor zijn €1,80 euro per uur, t/m 21:00 uur. Helaas is het ons niet gelukt om via de Gemeente Katwijk hier vrijstelling voor te krijgen.

Bunkerdag 25 mei 2024!

Een uitgebreid bezoek aan een bunker kan helaas niet tijdens onze rit, maar de dag voor onze rit is het Nationale Bunkerdag! Op zaterdag 25 mei 2024 van 10.00 tot 17.00 uur zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden open voor Bunkerdag! Bezoek een bunker voor een extra ervaring voor onze rit. Zie voor het volledige programma hun website: Bunkerdag 25 mei.

Enkele honderden meters lang deel van de Atlantikwall tussen Katwijk en Wassenaar.

Tijdens onze rit rijden we langs het Atlantikwall museum. Helaas was het niet praktisch om een bezoek hieraan op te nemen in de route. Echter geeft dit museum, wat geheel in een vuurleidingsbunker zit, een perfect beeld over hoe de Atlantikwall werkte. We raden dit museum ten zeerste aan voor een ieder die hierin geïnteresseerd is.

Dus poets je bolide en vergezel ons zondag 26 mei! Aanmelden kan zoals gewoonlijk via de aanmeldpagina t/m uiterlijk zondag 19 mei.

Ajetoo!

Disclaimer
De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.