Picknickrit: Olympia

Van de populaire en gezellige picknickrit weten we altijd waar deze eindigt maar het startpunt is jaarlijks een verrassing. En zo ook dit jaar weer.

We verzamelen om 11 uur, krijgen koffie en taart, kletsen bij, kijken onze ogen uit, en starten de route bij een goed bewaard autogeheim in het Zuid-Hollandse Bleiswijk. Aldaar heeft Bert Roubos, auto- en met name Packard-liefhebber, na een succesvolle carrière in bekend geworden snacks een schitterende collectie auto’s van het deftige Amerikaanse merk Packard bijeengebracht. De meeste modellen zijn vooroorlogs en opvallend groot en opvallend mooi en – zeker voor toen – opvallend snel. En alle zijn in tiptop conditie.

Na de oorlog heeft het merk nog zo’n 15 jaar voortbestaan alvorens het rond 1960 van de markt verdween na nog een wanhopige fusie met het eveneens kwakkelende Studebaker achter de rug te hebben. Zelfs een vrucht daarvan is te bezichtigen.

Deze fraaie collectie is in de regel niet vrij te bezoeken en we zijn er exclusief te gast, dus een extra reden om weer mee te doen aan de Picknickrit dit jaar.

De toerroute voert ons vervolgens langs de Rottemeren boven Rotterdam, via de rurale en waterrijke omgeving van Zoetermeer en heerlijke landelijke weggetjes in het Groene Hart, naar de vertrouwde aankomstplaats in Leidschendam. Daar zullen Piet en Ernst ons rond 15 uur wederom met open armen ontvangen en kan het doel van deze dag – erg uitgebreid picknicken – aanvangen. En vergeet niet je met de aankleding, dit jaar in het thema Olympia, ervan weer flink uit te leven en wie weet win je één van de leuke prijzen.

Wat kost het?

Deelname is €6,- p.p. voor leden en €9,- p.p. voor introducé(e)s en wat je verder wilt uitgeven voor de picknick.

En onze trouwe viervoeters?

Zij mogen mee, mits opgevoed en aangelijnd.

Aanmelden kan t/m uiterlijk zondag 21 juli via de aanmeldpagina.

Deze rit is aangemeld voor de evenementenregeling.

Disclaimer
De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.

Met vriendelijke groet,

Jerry Wan,
Secretaris GCCC