Picknick Première Rit

Op zondag 12 juli aanstaande gaan we elkaar eindelijk weer ontmoeten! Met de per 1 juli verder versoepelde corona-maatregelen is het weer mogelijk om een rit te organiseren. Wie had ooit durven dromen, dat de eerste rit van het jaar de legendarische Picknickrit zou zijn! Piet en Ernst stonden al een tijdje te popelen om iedereen weer te mogen ontvangen. We voldoen in de buitenlucht op 1,5 meter van elkaar prima aan de regels. Het is nog extra gecheckt bij het RIVM. Deze Picknick Première rit zal een beetje anders gaan dan jullie gewend zijn, maar nog steeds met een goede mix tussen elkaar weer zien in levende lijve en een mooie toertocht!

Waar starten we?

Het verzamelpunt is een oude bekende plek voor de GCCC, ergens in het midden van het land aan een rivier. Met veel ruimte in de buitenlucht voor de klassiekers en hun baasjes (m/v). Vanaf 11 uur ben je welkom om je route op te halen en met een frisje of chocomel van een petitfour te genieten. WC’s zijn ook aanwezig. De exacte startlocatie wordt aan de leden via e-mail verstuurd.

Hoe gaat de rest van de rit?

Iedereen vertrekt uiterlijk om 12 uur voor de rit, slingerend over smalle en wat bredere wegen, dwars door de polders van het Groene Hart. Geniet van de rust en mooie vergezichten. Na zo’n anderhalf uur beland je dan op het Stompwijkse gras om je kleed, tafeltjes en stoelen uit te stallen. Pak alle zelfgemaakte etenswaar uit je picknickmand! Plus je eigen gepunnikte onderzetters en geknutselde coronakandelaars. Doe je best! We hebben een half jaar aan stijl en klasse in te halen en als je met andere vrienden in één auto meerijdt, adviseert de overheid om een mondkapje te dragen.

Waarom dan niet meteen een mondkapjes modeshow? Wees creatief en origineel. Daar is immers de jaarlijkse Picknick voor. En jullie weten dat er door de gastheren altijd prijzen worden uitgedeeld in de meest leuke categorieën.

Met welke bijzonderheden en regels moeten we rekening houden tijdens deze Picknickrit?

In verband met het handhaven van de 1,5 meter regel is deelname aan deze rit beperkt tot 96 personen. Op de publieke startlocatie en op het picknickterrein dient onderling 1,5 meter afstand te worden gehouden. Ook tussen stelletjes!
Een eventueel controlerende BOA kan namelijk nooit inschatten wie bij wie hoort. Als organisatie zijn we liever de eerste keer wat voorzichtiger, om boetes te voorkomen. Dus houd je aan die regel!

Verder gelden de reeds bekende coronaregels, zoals geen handen schudden, zoenen, knuffelen en als je griepverschijnselen hebt, blijf dan helaas thuis. Iedereen heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.
En als je zo’n eerste keer het niet aandurft om te komen, snappen we dat ook.

Wat gebeurt er als het gaat regenen?

Bij regen kun je natuurlijk even snel in je auto gaan zitten, maar schuilen onder de diverse tenten en in de grote schuur en in de woning is prima mogelijk. Hier is ook weer rekening gehouden met de 1,5 meter regel. Het aantal plekken onder de tent, in de schuur en woning staat aangegeven. Bij de toiletten zijn desinfecterende middelen aanwezig.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze unieke rit bedragen €1,50 per persoon voor GCCC-leden en €3,50 per persoon voor introducés.

Mag mijn hond mee?

Jullie trouwe viervoeters mogen meegenomen worden naar de start- en picknicklocatie. Houd ze wel aangelijnd en onder controle.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling. Kom dus gerust met je geschorste youngtimer meerijden!

Disclaimer

De GCCC Benelux sluit elke vorm van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’ s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer te vragen om geen beelden van jou of je auto (kentekenplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC-Facebookpagina.