Night Fever, the sequel! Première op 17 december 2022

Wat vorig jaar begon als een experiment, leidt dit jaar op zaterdag 17 december tot een vervolg. Blijkbaar hebben wij, Gert-Jan en Mick, als organisatoren toch iets leuks weten neer te zetten indertijd, want er komt er weer één. Dank voor de enthousiaste geluiden vorig jaar!

Maar hoe geef je nou vervolg aan zo’n nachtrit? Die vraag hebben we ons gesteld. En we vonden het antwoord in uitbreiding van het team. Jeroen bleek met z’n kennis en ervaring een perfecte aanvulling.

Want, heren, zoals u weet: een nachtrit daagt u uit! We gaan een stapje verder dan vorig jaar. Dit keer vraagt de rit een (nog) grotere betrokkenheid van de navigator. Communicatie tussen navigator en bestuurder is van groot belang, maar wellicht nog wel belangrijker is de intelligentie van de navigator. Kies deze dus zorgvuldig…. (we willen hier overigens geen ongemakkelijke situaties veroorzaken binnen een huwelijk hoor….)

We starten centraal in Nederland en verwachten jullie om 14:30 uur in een restaurant in Soest.

Kom je niet alleen, maar wil je samen met je hond, dan is deze uiteraard ook van harte welkom. Onder het genot van een borrelhapje zal Jeroen jullie daar een korte uitleg geven over de verschillende manieren van routebeschrijving. Een aantal van deze moet je ook daadwerkelijk deze rit gebruiken.

Wat zit er in je overlevingspakket?

 • Een routebeschrijving met daarin opgenomen de vragen en opdrachten onderweg.
 • Een antwoordenformulier voor de antwoorden.
 • Een gesloten envelop met daarin de NITWIT versie van de route. Deze envelop kun je openen en is te gebruiken als de oorspronkelijk beschrijving niet toereikend is. De organisatie verwacht de ongeopende envelop uiteraard retour en dat levert (bonus)punten op natuurlijk.

Om de chaos en competitie compleet te maken, zullen we niet als één grote groep vertrekken, maar doen we de start als in ‘The Canonball Run’. Wees voorbereid en kies je navigator op meer dan z’n looks en gewilligheid alleen! Met tussenpozen van enkele minuten vlagt onze startmeester jullie uit vanaf de parkeerplaats.

Wat ga je zien?
Een deel van de wegen is uiteraard verlicht, maar veelal zul je ook je koplampen moeten vertrouwen. Via de Utrechtse heuvelrug gaan we over de Dutch Mountains (lees: Amerongse berg) en langs Den Treek: een uitdagende route met de nodige hoogteverschillen.

Uitdagend!
Onderweg zijn er diverse opdrachten. Goed lezen en goed zoeken zijn van cruciaal belang. Het is daarom handig om een zaklantaarn mee te nemen, een pen met eventueel een clipboard en een zakje voor je hond en vergeet ook je emmer niet(!). Rob en Richard hebben de beker momenteel nog in bezit, maar wie is slings en clever genoeg om ze te reduceren naar ´te vroeg gepiekt!`?

Kiss in the dark! Shoot your shot!
Thema dit jaar is ‘Kiss in the Dark’. En wie is daar nou niet verzot op! Om je goed omhoog te werken in het klassement is dit jaar geen ellebogenwerk nodig, maar een hoge mate van zelfexpresieve invulling van de foto-opdracht! De organisatoren waren vorig jaar slechts licht verrast door de creativiteit van de 2021-deelnemers. DAT KAN BETER!!!

Wat kost dat? En wat krijg je er voor?
Vanwege het unieke karakter van deze rit is er voor gekozen om het volgende inclusief te maken:

 • Routeboek en een aandenken
 • De borrelhap
 • Ultieme roem in de vorm van de wisselbeker

Leden betalen hiervoor €10,50 en introducé(e)s €15,-.

Als je wilt kan je na de rit in het restaurant blijven eten. Het diner is €42,- inclusief koffie na.

Hier komen de drie V’s weer voorbij: Vis, Vlees of Vega. De keuze is reuze, maar december rechtvaardigt ook meteen een beetje extra en luxe (en wie verwent zichzelf nou niet graag?)

Het diner bestaat uit:

Voorgerecht:

 • Tartaar van rode biet met gerookte amandel kletskop en aceto espuma
 • Rundscarpaccio met truffelcrème en gerookte amandel
 • Gerookte roodbaars met limoen en langoustine espuma

Hoofdgerecht:

 • Zeebaarsfilet met wortel en zoete aardappel
 • Gestoofde kalfswang met knolselderij en truffeljus
 • Paddenstoelenstrudel met truffelroom

Nagerecht:

 • Cheesecake
 • Chocoladesorbet

Wat betaal je zelf?

 • De drankjes tijdens de borrel
 • De drankjes tijdens het diner

Vorig jaar maakten we de opmerking: scheidt de mannen van de jochies. Dit jaar hebben we voor de rit 3 uur gerekend. Dit vraagt de nodige competitiedrang en leidt ongetwijfeld tot gezonde trek. Het diner start daarom 19.30 uur. Be on time and may the best team win!

Om alvast in de stemming te komen kan je deze link volgen.

Aanmelden kon t/m uiterlijk zaterdag 10 december via de aanmeldpagina.

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou of je auto (nummerplaat) te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.