Najaarsrit Vlaanderen trekt groot deelnemersveld

HERENTALS (21 okt. 2007) – Bourgondische sfeer konden we tijdens deze gezellige najaarsrit proeven in de groene Kempen, met als startpunt Herentals. Zoals de meeste GCCC-ritten dit jaar, was de opkomst weer bijzonder hoog: 54 deelnemers die bijna allemaal mee-aten!

Beeldreportages

Tijdens de rit passeren we Heist-op-den-Berg, waar gelegenheid was tot het bezoeken van een klein museum met de fraaie modeltreinenverzameling van Pieter Nombluez. Nog leuker was geweest als een aantal van die treintjes ook hadden gereden.

Verder bezochten we de Norbertijnenabdij van Tongerlo. De abdij is niet alleen bekend door het zeer smakelijke bier en de lekkere kaas, maar ook door de replica van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Het scheelde niet veel, of we hadden het bezichtigen van dit kunstwerk gemist, omdat we eigenlijk te laat binnenkwamen.

De rit kende deze keer een erg leuke fotopuzzel, waaraan vrijwel iedereen enthousiast aan meedeed. Niet verwonderlijk dat er meer winnaars waren. Zij konden kiezen tussen heerlijke Belgische bonbons of een mooie fles wijn als prijs.