Botanische Tuinmannen achter Leidse sleutelgaten?

LEIDEN (18 nov. 2007) – Met op de kop af 50 deelnemers ontdekte de GCCC  Leiden van een andere kant. Deze keer geen kilometer vretende toerrit. De nadruk lag meer op gezelligheid en het bijkletsen met elkaar. Dat oogstte lof en waardering.

Beeldreportages

  • Foto’s van Erik (49)
  • Foto’s van Otto (15)

Centraal stond een interessant kijkje in de wereld van medicinale planten. Daarover kregen we een uitgebreide rondleiding in één van de oudste wetenschappelijke plantentuinen van de wereld: de Leidse Hortus botanicus.

Opvallend: de verwachte botanische tuinmannen in strakke jeans hielden zich in de Hortus waarschijnlijk schuil achter Leidse sleutelgaten. Gelukkig was er toch veel ander moois te bewonderen.

Stadswandeling

Onze klassiekers of dagelijks vervoermiddel hadden we even daarvoor geparkeerd op P&R Haagweg. Daar vandaan kon iedereen met pendelbusje naar de startlocatie worden gebracht: Stadslokaal Burgerzaken aan de Breestraat. Na koffie, cake en parkeerkaartinstructie volgende een prachtige stadswandeling door Leiden. Daarna bekeken we dus de vele uitgebloeide planten (use your inmagination) en tropische plantensoorten in de Hortus. Tjonge, wat kan het daar ontzettend koud, maar ook flink heet zijn!

Na de Hortus werden we weer met pendelbusje naar P&R gebracht, zodat we een schitterende rit van 40 km in het groene gebied van Leiden en omgeving konden meemaken. Na afloop was er nog gelegenheid om na te borrelen en te dineren (uitstekend maandmenu van driegangen!) in Restaurant De Troubadour.