Lusthoven, Kastelen en Mann

Thomas Mann

Op zondag 21 december vindt het laatste GCCC-evenement van dit jaar plaats in het hart van Nederland. Bij deze laatste bijeenkomst van 2014 is er niet alleen een rit door de mooie provincie Utrecht; ook hebben we Jan van der Schee weer bereid gevonden om voor ons een diaklankbeeldvoorstelling te houden. Dit keer is het onderwerp Thomas Mann. Thomas Mann (1875-1955) was een van de grootste Duitse schrijvers uit de twintigste eeuw. Jan vertelt ons meer over het boeiende leven van deze van oorsprong Duitse schrijver die weliswaar keurig getrouwd was en zes (!) kinderen had, maar feitelijk meer interesse had in de herenliefde.

We hebben 57 deelnemers!

Waar is het startpunt?

Start- en eindpunt van de rit van 21 december is café restaurant de Engel, Burgemeester Wallerweg 2, 3991 DM Houten, tel.:  030 637 1554.  Je wordt tussen 11.30 en 12.00 uur daar verwacht voor koffie met gebak. We starten rond de klok van 12.30 met onze decemberrit.

Wat kun je verwachten bij het diaklankbeeld?

Degenen die Jan’s eerdere lezingen voor onze vereniging hebben meegemaakt over Ludwig II en Oscar Wilde zullen zich Jan ongetwijfeld herinneren als een boeiende verteller en grote kenner van de geschiedenis. Het geheel wordt verder opgeluisterd met muziek van Mendelssohn en Wagner. Ook zal er aan het eind van de lezing een quizje zijn waarbij leuke prijsjes zijn te winnen.

En de rit zelf?

Voor we naar de lezing van Jan gaan luisteren maken we eerst een rit vanuit Houten door het hart van Utrecht. Onderweg passeren we verschillende Utrechtse lusthoven en kastelen. Halverwege de rit brengen we een bezoek aan een van de oudste steden van ons land, Wijk bij Duurstede. Deze aan een aantal rivieren gelegen vestingstad kent een lange geschiedenis die teruggaat tot het legendarische vroegmiddeleeuwse Dorestad Het heeft o.a. een prachtig kasteel, een mooie molen en vele mooie oude straatjes. Daarnaast zijn er in het oude centrum talloze cafeetjes en eetgelegenheden.

Daarna vervolgen we onze rit door door boomgaarden en langs weilanden en boerderijen richting Cothen. Wederom een mooi oud Utrechts plaatsje. Uiteindelijk keren we terug in de moderne wereld en schuiven we aan in Café restaurant de Engel in het oude dorp om te luisteren naar de lezing van Jan van der Schee.

En wat na rit en diaklankbeeldvoorstelling?

Na de lezing van Jan sluiten we af met een borrel en een gezamenlijk diner. We hebben een driegangenmenu voor je uitgezocht (voor € 25.- p.p.) met keuze uit een aantal gerechten:

Voorgerecht, keuze uit:

  • Knolselderij-truffelsoep (vegetarisch)
  • Medium carpaccio

Hoofdgerecht, keuze uit:

  • Biefstuk met rode wijnsaus
  • Dorade met saffraansaus
  • Parmigiano met aubergine, courgette, mozzarella, Parmezaan en tomatenbasilicumsaus (vegetarisch)

Nagerecht:

  • Petit grand dessert

Wat kost dit allemaal?

Om deel te nemen aan dit evenement betaal je als lid € 5,- ; introducés betalen € 8,-. Dat is inclusief koffie met gebak en een drankje in de pauze van de diaklankbeeldvoorstelling en natuurlijk de voorstelling zelf..

Mag je hond mee?

Ja hoor, je trouwe viervoeter mag mee, mits aangelijnd en onder controle van de baas.

  • Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.