Genieten met de GCCC: Van de Lek naar je picknickplek!

JAARSVELD – Elk jaar organiseert de GCCC een gezellige picknickrit. Onze leden Ernst en Piet tekenen op zondag 17 augustus voor de 9e editie! Deze keer onder het motto: ‘Van de Lek naar je picknickplek’.

Bord van recreatieterrein Salmsteke Jaarsveld

Waar is de startplaats?

Deze keer is de start van de rit tussen 12.00 en 12.30 uur op recreatietrrein Salmsteke bij Jaarsveld, een dorpje aan de rivier de Lek (ongeveer 7 km ten zuidwesten van IJsselstein). Je wordt verwelkomt op een prachtig gelegen parkeerterrein. We ontvangen je met koffie, thee of fris (chocomel, fristi) samen met iets lekkers erbij.

Wat bij nat weer?

De weersvoorspellingen zijn helaas wat minder gunstig, maar picknicken kan gewoon droog onder de partytent, in de stal en/of de garage. De organisatoren zijn er in elk geval klaar voor, want op zaterdagochtend de 16e was het landgoed zo goed als droog!

Hoeveel deelnemers?

We hebben een gezellige groep van 75 deelnemers!

Welke route staat op het programma?

Stier HermanJe kunt een leuke gevarieerde en verrassende route verwachten van ongeveer 60 km die o.a. langs Gouda, Polsbroek en Zoetermeer zal gaan. Wist je dat Herman, de eerste transgene genetisch gemanipuleerde stier ter wereld, van 1996 tot juli 2002 op een boerderij in Polsbroek heeft gestaan?

De rit heeft als eindbestemming Leidschendam, waar de organisatoren je traditioneel zullen verwelkomen op Piet’s landgoed.

Picknick met kofferbakverkoop!

Op de bekende picknickplek wordt ook een Boot Sale georganiseerd. Dat betekent dat je van te voren je zolder kunt gaan leegruimen en al je spulletjes in je kofferbak kunt meebrengen.

Tijdens de picknick gaat dus niet alleen je kofferbak open voor je meegenomen eten en drinken, maar ook voor de verkoop van je grootmoeders spullen. Natuurlijk kun je ook je eigen gemaakte heerlijkheden aanbieden, zoals groente en fruit creaties of heerlijk zelfgemaakte taarten!

Kortom, een beetje anders vreemd picknicken, maar wel lekkâh!

Wat neem je mee voor de picknick?

Tafeltjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, kaarsen, theeservies of champagnekoelers: je kunt het weer allemaal meenemen voor een

feestelijke (roze) aankleding! Denk ook aan fruit, eigen sapjes, bier of wijn bubbels! De meest smakelijke en zo aantrekkelijk mogelijk uitziende picknicks ontvangen een aanmoedigingsprijs.

Stel het regent…

Geen probleem, dan wordt de ‘partystal’ voor iedere deelnemer geopend en kun je hier terecht. Zo houden we het helemaal droog!

Mag de hond mee?

Jazeker, de hond mag mee, mits hij/zij is aangelijnd en zeker tijdens de picknick niemand tot last zal zijn.

Wat zijn de deelnamekosten?

De deelnamekosten voor de Picknickrit op 17 augustus zijn slechts € 1,- voor GCCC-leden en € 4,- voor introducés.