GCCC-weekend met Hondsrugrit

Rit door de Hondsrug

GRONINGEN (23 apr. 2006) – Met een gezellig clubje van 26 man kunnen we opnieuw terugkijken op een geslaagd GCCC weekend, deze keer in Groningen en Drenthe.

Voor wie het wilde kon al op zaterdag genieten van het Groninger Museum, eten in café NEWS en overnachten in een hotel. Vooral tijdens de Hondsrugrit van zondag 23 april 2006 brak de zon goed door, zodat het ook goed te vertoeven was op het terras.

Gestart werd bij het Groninger Stadsparkpaviljoen, waarna de rit zich vervolgde via de Hondsrug naar Drentsche brinken, hunebedden, zandverstuivingen en beekjes. Mooie uitzichten alom en veel avontuur!

Tijdens de ongeveer 60 kilometerrit reed de GCCC langs het Paterswoldsemeer, Haren, Glimmen, Zuidlaren, Gasteren, de Drentse hei, Zeegsecrosscountry en het bosgebied Nije Hemelriek. Daarna even de benen strekken door het Boomkroonpad te beklimmen; om te eindigen boven in de toppen (25 meter hoogte!).

Het oer-Drentsche café-restaurant Hofsteenge in het pittoreske Grolloo was het eindpunt van de Hondsrugrit. Daar kwamen we ook prachtige klassiekers en de leden van het district Noord van de Historische Automobielvereniging tegen. Zij bleken die dag ook een puzzelrit hebben gereden. Na afloop kon er nog heerlijk gegeten worden in Hofsteenge, als mooie afsluiting van een prima evenement!