GCCC-rit op 20 juli: Autoramen op een kier, heerlijk langs de rivier!

TWELLO – Heerlijk toeren in je klassieker langs de prachtige rivier De IJssel. Het zonnetje lacht je toe, een aangenaam briesje waait en de gezelligheid van je GCCC-vrienden krijg je erbij! Dat maakt de zomerse GCCC-rit op zondag 20 juli toch helemaal compleet?

 • We hebben 92 deelnemers.

Over De IJssel

De IJssel, met een lengte van 125 km, is nog steeds één van de mooiste rivieren van Nederland. Volgens velen zelfs de allermooiste. Niet alleen het water, maar ook de uiterwaarden, de natuurgebieden en Hanzesteden als Deventer, Kampen en Zwolle.

Bloeiperiode op artistiek gebied

Schilders, bouwmeester, dichters en filosofen vestigden zich in de hanzesteden en zorgden in de Gouden Eeuw voor een bloeiperiode op artistiek gebied ‘avant la lettre’, met een kloddertje roze hier en een kloddertje roze daar! Elementen die met elkaar hun sporen hebben achtergelaten in de prachtige Hanzesteden langs de IJssel!

De rivier heeft schrijvers en dichters in vervoering gebracht, als ook Alet Boukes, oud-stadsdichter in Zwolle. Zij schreef het volgende poëtische gedicht over de IJssel:

Tip: neem je gevulde picknickmand mee en vertoef aan de rivier!Op de stroming van de IJssel
glijdt het land aan mij voorbij
wilgen, weiden, uiterwaarden
roodbont vee, een boerderij

Wat ontdek je tijdens de rit?

Tijdens de rit doe je je autoramen op een kier en geniet je van de heerlijkheden langs de IJssel, Je maakt (hernieuwd) kennis met één van de mooiste Hanzesteden van Nederland, één van de indrukwekkende landgoederen en met één van de bijzondere vestingwerken langs de rivier.

Rode Citroën 2CV met op achtergrond restaurant De Vier Seizoenen in Twello

Hoewel de GCCC natuurlijk een autoclub is en autorijden voorop staat, is er deze dag ook buiten de auto van alles ontdekken! We hebben verrassende elementen in deze rit gestopt, dus die wil je zeker niet missen!

Waar is de start en finish?

De ontvangst is tussen 12.00 en 12.30 uur bij restaurant ‘De Vier Seizoenen’ aan de Kerklaan 1 in Twello. Honden zijn hier ook welkom!

Parkeren: rij de Kerklaan (eenrichtingsverkeer) in vanaf Molenstraat, parkeren doe je rechts bij sportpark De Laene.

Na afloop van de rit wordt in het restaurant voor de liefhebbers en de fijnproevers een overheerlijk diner geserveerd voor € 25,- per persoon.

Welk diner wordt geserveerd?

Keuze voorgerecht:

 • Carpaccio
 • Zalm salade
 • Vegetarische Courgettesoep

Keuze hoofdgerecht:

 • Varkenshaasmedaillons met champignon-roomsaus
 • Roodbaarsfilet met witte wijn saus
 • Vegetarische Groenten quiche

Dessert:

 • Verrassingsijs

Wat zijn de deelnamekosten en hoe aan te melden?

De deelnamekosten voor de rit van 20 juli zijn € 5,- voor leden en € 8,50 voor introducés. Dat is inclusief koffie met gebak bij de start.

 • Aanmelden was mogelijk tot en met donderdag 17 juli

Wil je er een gezellig weekendje van maken?

Gezellig als je eerder wilt komen en alvast de omgeving wilt gaan verkennen, met of zonder je partner. We hebben een aantal overnachtingstips voor je/jullie:

 • De Deventer Stadscamping
 • Huis Nieuw Rande, net buiten Deventer
 • B&B Het Swarte Peert (overnachten in het hartje van de historische binnenstad Deventer, aan de voet van de Bergkerk)

Let op! De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.