GCCC-Picknickrit: toeren, voeren en loeren door het Westland

Chevrolet Caprice was te bewonderen op de Picknickrit 2013 van de GCCCROZENBURG  – Elk jaar organiseert de GCCC een gezellige picknickrit. Onze leden Ernst en Piet tekenden op zondag 18 augustus 2013 alweer voor de 8e editie met opnieuw veel deelnemers: maar liefst 84!

Gevarieerde stoet

De zeer gevarieerde stoet van auto’s vertrok vanaf een schiereiland in Zuid-Holland bij een haven. De rit startte vanaf een pontje van Rozenburg, al waar de wonderschone wit-blauwe Buick Roadmaster uit 1957 zijn dienst voor deze mooie dag helaas al moest begeven. Sneu dus voor de eigenaren Mark en Daniël. De rit was verder uitgezet naar het mooie Maassluis en voer richting het hart van het Westland. De route vervolgde zich langs Delft met als eindbestemming Leidschendam.

Picknickrit GCCC 2013 met Buick Roadmaster uit 1957Waar was de picknick?

In Leidschendam ligt het landgoed van Piet en Ernst; ook deze keer een prima picknickplek! De klassieke auto’s van de leden werden op het grasveld mooi naast elkaar gerangschikt, zodat het meer leek op een Concours d’Elegance! Daarna kon het uitstallen van ieders ‘picknick entourage’ beginnen. Veel enthousiaste reacties bij ieder groepsresultaat. De paas-wit verzorgde picknickuitzet van Paul en Tjarda werd bijvoorbeeld bekroond met een fles Bacardi Lemon!

Welke klassiekers sprongen in het oog?

Qua klassiekers waren ook weer bijzondere exemplaren te bewonderen, waaronder de eerder genoemde Buick, maar ook een Chevrolet Caprice. Deze auto reed bijzonder soepel en eenvoudig. Zachte stoelen, automaat, goede stuurbekrachtiging en met één voet het gas en rempedaal bedienen. Het enige waar rekening mee moest houden was de omvang van de auto. De Rolls Royce van Patrick viel ook in de smaak. Een mooie elegante auto met een zeer verfijnd interieur!

Rolls Royce wacht op pontje bij Rozenburg tijdens Picknickrit 2013 GCCCWaar was de start deze keer?

De start was op een schiereiland in de Nieuwe Waterweg; dit is een hele speciale locatie aan het eind van de Noordzeeweg in Rozenburg met havencode 5300-5500. Daar stonden de organisatoren al klaar met een ‘welkomstbuffet’ van Chocomel, Fristi en gebak.

Wat nam men mee voor de picknick?

Tafeltjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, kaarsen, theeservies of champagnekoelers: het was weer allemaal meegenomen voor de feestelijke (roze) aankleding! Ook voor fruit, eigen sapjes, bier of wijn bubbels was gezorgd! De meest smakelijke en zo aantrekkelijk mogelijk uitziende picknicks ontvingen een aanmoedigingsprijs.

Wat waren de deelnamekosten?

GCCC-leden betaalden slechts € 0,50 en niet-leden / introducés € 3,50 p.p. Dit waren de deelnamekosten, incl. een frisdrankje en gebak. De kosten van het pontje (€ 4,90) tijdens de rit was niet bij de prijs inbegrepen.