Gay car of the year 2014: Citroën DS3 cabrio

Citroen DS3 Cabrio sport uitvoeringPARIJS – De gayauto van het jaar 2014 is de Citroën DS3 cabrio geworden. Dat heeft Ledorga bekendgemaakt. De spoeling aan echt mooie auto’s was deze keer dun, want deze winnaar kreeg slechts 16 van de 137 uitgebrachte stemmen. Citroën werd daarmee wel (weer) nummer 1!

Is het wel een cabrio?

Eigenlijk mag de winnaar zich geen cabrio noemen. Het dak rolt open, maar links en rechts blijf je omsloten door metaal en glas. Net als bij de Fiat 500C en de Citroën 2CV van vroeger. De wind blijft ‘in de auto hangen’, waardoor je bij hogere snelheden vervelend gedreun krijgt. Maar het wonderlijkste is nog wel de achterklep. Die moest aangepast omdat het achterraam ook in moet kunnen klappen. Resultaat: een te kleine opening voor de kofferruimte.

Interieur van de Citroën DS3 cabrio met mannelijke rijderFris en eigenzinnig

Rutger Middendorp van Bright.nl, testte deze DS3 ‘cabrio’ en vindt het een fijne auto! ‘Het 85pk blokje is gretig. De wagen ziet er fris en eigenzinnig uit. Maar bovenal: voor zo’n kleine en sportieve auto is de DS3 bijzonder comfortabel. Hij is stil van binnen, aangenaam geveerd en de stoelen zitten heelijk!’

Hoe zuinig is de DS3 cabrio?

Label A en een verbruik op benzine van 1 op 21,3. Dat komt uit de Europese test. Middendorp: ‘Daarvoor moet je uiteraard engelengeduld hebben en een bijzonder terughoudende doch vaste voet. Rij je veel op de snelweg dan vliegt het verbruik omhoog richting 1 op 14,5. Bekend fenomeen bij zuinige auto’s met een kleine cilinderinhoud.’

Niettemin, de ‘nieuwe DS-lijn’ valt blijkbaar bijzonder in de smaak bij gays, want in 2012 won de Citroën DS4 deze roze autoverkiezing!