Eurotour 2016 nu aan de gang

Eurotour 2016
De GCCC heeft volgens traditie nu in ons eigen Nederland een mooi, lang en compleet weekend samengesteld en georganiseerd: de Eurotour.

In dit lange pinksterweekend van 13 tot en met 16 mei 2016 gaan we allerlei mooie dingen en elkaar(s) mooie bolides bekijken, leuke tochten maken, jullie mooie stukjes van de provincie Zuid-Holland laten zien en natuurlijk wordt dit afgesloten met een mooie feestavond! Thema Black and White. Dus rise to the occassion and let your feet footloose!!
Meijendel
Tijdens de ritten zullen we voor de lunch onder meer landgoed Meijendel aandoen. Meijendel is een schitterend duin-bosgebied met enkele mooie waterplassen. Het ligt tussen Den Haag en Wassenaar aan de Noordzee. Door de grote gevarieerdheid heeft het iets sprookjesachtigs en paradijsachtig

Hortus Botanicus
Verder zullen we de Hortus Botanicus in leiden bezoeken. De Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Het oudste deel van de Hortus (1594) is de huidige Voortuin. Die is opnieuw ingericht met beplanting en een nieuwe kasconstructie: de Wintertuin. De Clusiustuin geeft een indruk van de Hortus rond 1600. In die tijd ontstonden banden tussen Nederland en Azië. De uitwisseling van planten en plantenkennis tussen deze twee culturen heeft zijn beslag gekregen in de Japanse tuin. De parel van de Hortus, Victoria amazonica, is te bewonderen in de Victoriakas.

Louwman museum
And last but not least: Het Louwman Museum. Het Louwman Museum herbergt ‘s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld.

Daarnaast zullen we natuurlijk een keur aan mooie, typische Zuid-Hollandse landschappen te zien krijgen, met afwisselende scenery, zoals polders, sloten, wilgen en natuurlijk de onvermijdelijke windmolens!