Eerste rit van het GCCC-seizoen: Gooi- en Vechtstreek

Vreeland – Op zondag 13 maart 2016 neemt ons lid Jorden jullie mee naar een prachtig stukje Nederland, tussen Amsterdam, Utrecht en Hilversum gelegen: de Gooi- en Vechtstreek.  Haal je ongeduldige klassieker tevoorschijn en ontmoet je vrienden van onze club bij deze mooie, afwisselende en eerste rit van dit seizoen.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur op het Landgoed ”Groot Kantwijk”, Bergseweg 28 q, 3633 AK VREELAND. Het Healey Museum aldaar is centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar vanaf de A2. Het museum ligt aan de Vecht en beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Koffie/thee met een appelpunt staat voor je klaar. Natuurlijk gaan twee enthousiaste Healey kenners je rondleiden in het enige Healey museum in de wereld.

Na een afwisselende rit door Loosdrecht en de Hooge en Lage Vuursche eindigen we de dag ook hier tegen 17.30 uur. Voor wie vooraf reserveert is er om 18.00 een heerlijk buffet samengesteld door een traiteur uit Hilversum (€ 25 p.p., prijs is exclusief drankjes).

Eerste deel

Om 12.30 uur beginnen we de rit en die zal leiden langs diverse bezienswaardigheden en enkele van de mooiste stukje die de Gooi- en Vechtstreek ons te bieden heeft. Sommige wegen zijn smal, maar er zijn passeerhavens. De totale rit zal ongeveer 60 km zijn met hier en daar een mogelijkheid tot wat extra lusjes.

Kosten

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC, van tevoren. Leden betalen € 7,50,  introducés € 9,50. Daarbij is inbegrepen koffie/thee en appelgebak en de rondleiding door het museum. Onderweg zijn de stopplaatsen op individuele basis en voor eigen rekening.

Diner

Het diner vindt eveneens plaats in het Healey museum. Altijd al eens aan mooi gedekte tafels tussen oldtimers willen dineren? Dan is nu je kans. Een fijne traiteur uit Hilversum heeft een heerlijk dinerbuffet voor ons samengesteld bestaande uit:

Voorgerechten:

 • Carpaccio van ossenhaas, met basilicum dressing
 • Vitello tonato, dun gesneden kalfsvlees met tonijn mayonaise
 • Groene sla met tomaat en komkommer
 • Salade geitenkaas met stukjes appel en honing
 • Kartoffelsalade met gevulde eitjes
 • Zalm salade met gerookte zalm snippers
 • Stokbrood en kruidenboter

Hoofdgerechten:

 • Boeuff Bourguignon, zacht gestoofd rundvlees, in rode wijn jus
 • Kippendijtjes Aziatisch met curry gekookt ei en boontjes.
 • Aardappel gratin, schijfjes aardappel met room en knoflook, gegratineerd met oude kaas
 • Gele rijst met kokos en rode pepertjes

Nagerecht:

 • IJs

Ook aan vegetariërs is gedacht. Om te inventariseren om welke aantallen het gaat, vragen we je dit aan te geven op het aanmeldformulier.

Aanmelden

De uiterste dag waarop je aanmelding bij ons binnen moest zijn was zondag 6 maart dus de inschrijving is nu gesloten. Het aantal deelnemers is 100!

Evenementenregeling

Dit evenement is aangemeld voor de evenementenregeling. Dus haal je geschorste youngtimer uit zijn/haar winterslaap, meld hem/haar aan via de link op het aanmeldformulier en verblijd ons met je aanwezigheid.

Vrienden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés van harte welkom. Ook onze kleine trouwe viervoeters zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

 • Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.