Zonnige en pekelloze 7e Kerststallenrit!

Goed kijken in de kerststal en zoeken naar het bijpassende fotodetail tijdens kerststallenrit GCCC 29-12-2013CASTEREN – Traditioneel sluit de GCCC eens in de twee jaar af met een gezellige Kerststallenrit. De 7e editie is op zondag 29 december 2013 verreden.

Een bijzondere editie met prachtig mooi zonnig weer en de middagtemperatuur wees een graadje of 7 aan! Daarnaast konden we een record in het deelnemersaantal noteren: liefst 80!

Drukte bij de kerststal tijdens GCCC-puzzelrit 29-12-2013

Pekelloos

Door het mooie weer was het strooien op de weg ook niet noodzakelijk. Geen pekel op de weg, althans we hebben niets waargenomen Daardoor waren vele GCCC-klassiekers gewoon present. Geweldig!

Waar was de start en finish?

De organisatoren, onze GCCC-leden Con en Koos, hadden deze keer er voor gekozen om de rit niet in Vlaanderen te starten, maar net over de Nederlandse grens in Restaurant Kruidenlucht in Casteren.

De kerststallenrit van de GCCC begon traditiegetrouw met erwtensoep, brood met kruidenbrood en spek

Bij ontvangst werd een zeer goed gevulde kop warme erwtensoep geserveerd met (rogge)brood en spek. Er was ook een vegetarisch alternatief beschikbaar.

Hoe zag de rit eruit?

In de rit van ongeveer 75 kilometer werden 15 kerststallen bezocht in de plaatsen: Netersel, Reusel, Arendonk, Retie, Postel, Luycksgestel, ’t Loo, Eersel, Duizel, Hapert en tenslotte in Casteren.

Hoe moest er gepuzzeld worden?

Bij de laatste kerststal die bezocht moest worden tijdens de kerststallenrit van de GCCC op 29-12-2013 werd het al donker

In de routebeschrijving waren 15 fotodetails te zien. De opdracht was om uit te vinden welk fotodetail paste bij een genummerde kerststal. Op die manier gingen de deelnemers toch op een andere manier kijken naar de vele creatief aangeklede kerststallen. Ook was het een aanrader om een zaklamp bij je te hebben. Zo kon je makkelijker gaan zoeken in alle hoeken en gaten van de stal!

Zilveruitjes

Klassieke blauwe Jaguar bij start en finish van de kerststallenrit GCCC bij feestzaal Kruidenlucht in Casteren

Samen met anderen kon de kerstfotopuzzel worden opgelost, maar het venijn zat ‘m ook deze keer in de spreekwoordelijke staart. Aan het eind moesten de deelnemers raden hoeveel zilveruitjes er in een potje zaten. Dit waren er 136. De leden Robert en Henk met hun blauwe Alfa Spider, hadden het bijna goed ingeschat en wonnen de eerste prijs!

Wat stond op het menu?

Rond 18.00 uur was iedereen binnen en konden de deelnemers genieten van een driegangendiner.

Grand dessert van restaurant Kruidenlucht aan het einde van een succesvolle kerststallenrit van de GCCC op 29-12-2013

Het diner bestond uit: (groente)soep met stokbrood, Vlaams, met abdijbier bereid, rundstoofvlees met frietjes en een grand dessert na. Voor de vegetariers was een passend alternatief beschikbaar. De kosten voor het diner waren slechts € 18,- per persoon.

Wat waren de deelnamekosten?

De prijzen van deze Kerststallenrit: € 6,- voor GCCC-leden en € 10,- voor introducés. Kosten van het diner (€ 18,- per persoon) was dus niet inbegrepen.