Verslag GCCC Bloesemtocht

RHENEN (3 mei 2009) – De Bloesemtocht was er eentje met relatief veel witte en een beetje rose bloesem aan de fruitbomen. Het mooie weer van de afgelopen weken bracht de bloei in een stroomversnelling.

Beeld- en videoverslagen

Het weer leek in eerste instantie niet helemaal mee te werken met wat regenbuitjes, maar in Wageningen brak de zon door en bleef het droog. Ondertussen werd er door de 79 deelnemers flink gepuzzeld.

Fotostops

Een soort ‘Get the picture’, want tijdens de rit op papier stonden genummerd de fotostops aangegeven. Via een ander blad waarop alle fotofragmenten met een letter waren te vinden, moest iedereen de juiste combinaties maken.

Sommige foto’s waren erg moeilijk te vinden èn er stonden ook nog eens twee false foto’s in verborgen. Al met al een moeilijke fotoklus, maar des te fanatieker werd er gezocht! Met 20 punten won Rob – met zijn twee Raymond’s – de Bloesemtocht.

Hollandse heuvels

We toerden langs de Rijn en de schilderachtige boerderijwoningen. Het prachtige en verrassend groene landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbeberg (met een stop bij de militaire begraafplaats) en de Betuwe namen we in ons op. Afwisselend genoten we van mooie dromerige vergezichten en enthousiaste voorjaarsvreugde! Ook gingen we tweemaal met een pontje het water over.

De medewerkers van restaurant “La Montagne” in Rhenen (start en eind van de rit)gaven ons een zeer vriendelijke gastvrijheid. Heerlijk gebak en koffie en na afloop mochten we genieten van een prima drie-gangen-diner.

Speciale dank aan onze GCCC-leden Ruud en Sander die voor ons een gezellige en afwisselende puzzeltoertocht hadden georganiseerd. Hulde!