Verslag Elegance Cruise 6 van Ledorga

ROUEN (10-13 april 2009) – Dominque Leherre van zusterclub Ledorga liet ons verrassende landschappen ontdekken in de regio van de Normandische stad Rouen. Zelfs de toneelstukjes om je klassieker te presenteren waren van verrassend hoog niveau!


Ten zuiden van Rouen, dichtbij de stad Neubourg ontdekten we zaterdag 11 april een prachtig landschappelijk gebied met kastelen die het omrijden zeker waard zijn.

Beaumesil

Bij een bezoek aan kasteel en tuinen van Harcourt hielden we het nog droog, maar toen we in de middag kasteel Beaumesnil betraden waren de paraplu’s al kleddernat! De druilige regen paste wel bij het mystieke van het prachtige elegante sprookjeskasteel.

Cruisegebieden

Op eerste paasdag brak de zon goed door de bewolking door. Een schitterende rit volgde door een natuurpark nabij de rivier De Seine (ten westen van Rouen en Le Havre). Hoogtepunt was de indrukwekkende abdij van Jumièges. Vervolgens staken we met een grote pont over om verder te rijden aan de andere kant. Afwisselend bos en natuur en fantastische panorama’s! Lekker dus om door heen te cruisen met je klassieker. Ook bij het Novotel waar we sliepen kon verder gecruisd worden, als je dat wilde.

Concours d’Elegance

Deelnemers bleken ook deze keer weer erg creatief te zijn in het verzinnen van verrassende sketches (zie daarvoor de fotoreportage). Ongeveer 20 klassiekers werden op theatrale wijze aan het publiek gepresenteerd in het Concours d’Elegance.

Van de GCCC-leden gooide de act van Luco en Wouter hoge ogen met een 3e prijs. In hun Honda S 2000 waren ze verkleed als paaskippen die paaschocolade uitdeelden. Ondertussen dansten de kippetjes op de muziek van de Vogeltjesdans!

De act waarin losgeld werd overhandigd, maar een dodelijke afloop kende, kreeg – waarschijnlijk onbedoeld – zowel de 1ste en 2e prijs. Oorzaak? Aan de presentatie deden twee klassiekers mee en kregen daardoor beiden veel punten van het publiek.

Internationaal deelnemersveld

De zesde editie van Elegance Cruise telde 96 internationale deelnemers uit voornamelijk Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Opmerkelijk veel, omdat de teller twee maanden geleden nog bleef steken op bijna 60. De Nederlandse GCCC was opnieuw goed vertegenwoordigd met een gezellige club van 30 man.

Dank aan met name Dominque en Franck van Ledorga voor het organiseren van opnieuw een geweldig klassiekerweekend met veel lekker eten en prima wijn!