Rainbow Tour 2006: classic car week in de Loire

ANGERS (14 okt. 2006) – Tijdens het weekje Rainbow Tour (7 t/m 14 oktober 2006) ontdek je pas de werkelijke schoonheid van Frankrijk! Dat kunnen de 19 deelnemers (van de totaal 57!) uit het GCCC kamp zeker onderschrijven.

  • Foto’s gemaakt door de Keeters
  • Slideshow (meer dan 400 foto’s!) van Marc Hesselink

Zo’n week is echt een Eurotour plus plus! Dominique Leherre van de Franse gay classic car organisatie LeDorga heeft wederom aangetoond dat je een fantastische en zeer afwisselende week in de Loire streek kunt hebben voor bijna 600 euro per persoon. Met elke dag rond lunchtijd èn tijdens het avondeten een drie-gangen-diner van zeer hoge kwaliteit: echte visitekaartjes uit de heerlijke Franse keuken! En we hadden, alleen op de woensdag na, echt fantastisch rijweer met veel zon en rond 20 graden.

Internationaal

Opvallend veel internationale deelnemers, met traditioneel veel Engelsen, een aantal Duitsers en relatief weinig Fransen. Maar het gastland spande wel de kroon tijdens het Halloween afsluitfeest, met bijvoorbeeld een angstaanjagende Brigitte Bardot en een zeer ondeugend barmannetje (Arno!). Met zeven man sterk was Australië vertegenwoordigd, die gelijk hun eigen toer in maart 2007 kwamen promoten.

Kroonjuwelen

De eerste dagen sliepen we in het Ibis hotel van Blois en bezochten we onder andere het kasteel Cheverny, dat beroemd is geworden door de avonturen van Kuifje. Voor sommigen was het watertanden in het automuseum van Valencay en de Matra/Panhard verzameling in R(h)omoratin Lathenay. Een heus kroonjuweel uit de Loire is het kasteel Chambord, waar iedereen zichtbaar van genoot (hoewel, sommige GCCC’ers hadden meer oog voor een partytent).

Hoogtepunten

De start- en aankomstplaats op de meeste dagen van de Rainbow Tour was in het gemoedelijke hotel Domaine de la Blaire, met opvallend veel ‘vrolijk’ personeel ;-). Andere hoogtepunten: een vliegtochtje over de Loire, bezoeken aan kasteel Brézé, een wijn- en proefkelder in Saumur, het museum en de fabriek van Cointreau, de vrachtwagenfabriek van Scania in Angers, ‘Le cadre noir’ (nationale paardenrijschool van Frankrijk) en een hilarisch Halloweenfeest.